Sezóna 1976/77 se stává dosud nejúspěšnější v historii oddílu. Pravda: dospělí poněkud stagnují a jediný Jan Boháč se umisťuje na 9. místě krajského žebříčku. Ostatní mají již svůj vrchol za sebou a teprve „injekce“ v podobě přestupu několika hráčů z Dukly Karlín pozvedne jeho výsledky – A-tým tak nakonec končí v krajském přeboru druhý za Stavební fakultou a neúspěšně se zúčastní kvalifikace o národní ligu. V ní si doma vybojuje postup do druhého kola. To se koná v Chropyni a proti našim je špatná sportovní forma i zákulisní diplomacie: protest, který podáváme, není uznán a my tak i v sezóně 77/78 hrajeme „jen“ přebor. Lépe se daří rezervě, která celou sezónu jen vyhrává a nakonec postoupí do téže soutěže, krajského přeboru I.

Mimořádný úspěch si užívá trenér Miroslav Páv a jeho skupina dorostenců. Ti se stávají nejprve krajskými přeborníky, posléze vyhrávají i na mistrovství ČSR. Díky tomu se kvalifikují na federální mistrovství a na nejvyšším turnaji své věkové kategorie končí druzí. Nositelkami úspěchu jsou hlavně ženy: I. Beranová zakončí sezónu na 2. místě národního žebříčku, N. Cimburková je 6. Na krajském žebříčku je Beranová 1., Cimburková 4., Rejmonová 5. a Voldřichová 7., mezi muži je 2. Řeřicha, 3. Řasa, 5. Pospíšil a 8. Filler.

Družstvo žáků je jediné, kdo ve veleúspěšné sezóně není první či druhé a nebojuje o postupy a medaile – mladý tým pod vedením pana Boháče končí v krajském přeboru čtvrtý, v dalším ročníku je ale jeho perspektiva úplně jiná: v polovině sezóny svou soutěž vede a dá se očekávat, že o hráčích jako Řepka, Vítek, Řeřicha, Boháč jr., Rebrová či Koryčanová bude ještě slyšet…