Při prostém vyjmenovávání úspěchů našeho družstva z přelomu 80. a 90. let některé výsledky nevyzní. Mladší hráči si stěží představí něco konkrétního za zkratkami jako NKT nebo CŽT. Jedno však stále hovoří jasnou řečí: žebříčky. A proto, abyste pochopili, jak výjimečná generace hráčů se tehdy sešla v mládežnických družstvech na Kompresorech, nechme mluvit konečné žebříčky za sezónu 1988/89. V celostátním žebříčku dospělých je 6 našich hráčů mezi prvními 40, Jan Jurka je 2. v mixu a 8. v deblu, Radek Gregor v obou disciplínách 9. Dana Matoušková je 6. v singlu, 9. v deblu a 2. v mixu, Diana Stádníková 8. v singlu, 5. v deblu a 11. v mixu, Veronika Vopálenská 11. v singlu, 8. v deblu a 9. mixu. Krajskému žebříčku vládne Jan Boháč před Petrem Kočím.

Mezi dorostenci je na celostátním žebříčku Vítek Šeďa 7. Takové umístění by dnes bylo považováno za mimořádný úspěch. Ovšem to jsem ještě neprozradil, jak jsou na tom holky. Takže vezměme dvouhrový žebříček a pojďme pěkně postupně, odshora: první – Verča. Druhá – Dana. Třetí – Diana. Ano: naše děvčata obsadila první tři místa celostátního žebříčku v kategorii, která by dnes odpovídala kategorii U19. Jedním slovem: neuvěřitelné.





A když se podíváme níž, najdeme na žákovském žebříčku v kraji na 3. místě Ditu Feiferovou, (a navíc druhou v mixu, Martin Lamm je v mixu 3.) a mezi mladšími žáky vládne svému kraji Filip Stádník – je 1. ve všech disciplínách. Nejlepší z děvčat, Eva Macková, je v singlu 2., v deblu 3. a v mixu 1.

Je pravdou, že v soutěži družstev se našim hráčům nedařilo tolik jako v minulých dvou sezónách. Což ovšem pouze znamená, že nedokázali obhájit titul dorosteneckých přeborníků Československa a skončili – ó, jaká hrůza – až druzí. V sezóně nastupoval tým v sestavě Šeďa, Klubal, Vostřák, Plašil, Bencová, Kristlová, Nováčková a stal se krajským přeborníkem. (Výsledky: Sever 7:0, Rudý Letov 7:0 Kladno 7:0; ZMZ 7:0 Kladno 6:1; Spoje 4:3 Meteor 7:0 Motorlet 3:4; Motorlet 4:3 Spoje 5:2 Kladno 6:1) V přeboru ČSR nastoupili kluci ve stejné sestavě, holek bylo rovnou pět: Matoušková, Vopálenská, Stádníková, Bencová a Filzová. Ve skupině jsme porazili Orlovou 7:0 a Český Krumlov i Ivančice 5:2, ve finále jsme však podlehli Spojům těsně 3:4. Vše viselo na mixu, ale nakonec byli Janda s Hlubučkovou přece jen lepší. Podobný vývoj pak měl i přebor ČSSR. Dana byla bohužel nemocná, a tak hrál tým ve složení Šeďa, Klubal, Vostřák, Vopálenská, Stádníková. Porazili jsme Liberec 3:2, Košice 4:1, ale Spojům podlehli 1:4.

Dodejme ještě individuální výsledky dorostenců z té nejvyšší úrovně: přeboru ČSSR. Byly totiž zcela mimořádné: mistryní ČSSR se stala Dana, když spolu s Jandou ze Spojů vyhrála mix, a spolu s Hlubučkovou (také Spoje) čtyřhru (finále proti Verče a Dianě). Ve dvouhře se naše holky seřadily za sebe v pořadí Verča, Dana, Diana. A k medaili neměl daleko ani Vítek, který prohrál ve čtvrtfinále na 3 sety s Gasparem.

Starší žáci si v družstvech tak hvězdně nevedli. Skončili na třetím místě krajského přeboru po výsledcích: Sever 5:2 Motorlet 4:3 Kladno 5:2 Meteor 4:3; ZMZ 1:6 Spoje 1:6 Benátky 3:4; ZMZ 2:5 Spoje 2:5 Benátky 3:4; Spoje 1:6 ZMZ 4:3 Sever 7:0. Tým hrál ve složení Čapek, Pulchart, Filz, Feiferová, Homůlková, Povondrová. V individuálních soutěžích vyhrál Filip Stádník všechny disciplíny na krajském přeboru, mezi staršími žáky si Dita Feiferová vybojovala druhým místem na krajském přeboru postup na mistrovství ČSR, ale onemocněla a nehrála.