O víkendu 26.-27. června se konaly dva turnaje GPC dospělých, oba s proseckou účastí. Úspěšnější byla výprava na Hamru v neděli, kdy Adam Šulc dosáhl na dvě výhry v párových disciplínách, v mixu po boku Kláry Šilhavé, v deblu spolu s Vaškem Palánem.

27. 6. – GPC na Hamru v Braníku

Výsledky: tournamentsoftware

Na Hamru z našich startovali Natálka Stará, Ivča Treperová, Vašek Palán, Adam Šulc, Adam Šrámek, Venca Podivín, Tomáš Orlík a Petr Krejčí.

V mixu získal Adam zlatou medaili, už v prvním kole vyřadili právě Vaška s Ivčou. Stejně tak Tom a Naty vypadli mezi osmi nejlepšími s Běhounkem a Hájkovou. Vaškovi utekla medaile i v singlu, když po výhře nad nasazenou jedničkou Jirkou Nývltem podlehl ve čtvrtfinále na tři sety Matěji Rzeplinskému. Tomáš, Petr i Adam Š. shodně vypadli v prvním kole.

Dále už naši hráči zasáhli jen do mužského deblu, ale zato opět vítězně. Adam s Vaškem získali zlato po výhrách nad dvojicemi Patera-Urban, Kyzlík-Macák a ve finále i Brázda-Volf. Petr s Tomem porazili na tři sety Poláčka a Salavu, ve dvou vyrovnaných setech pak podlehli finalistům Brázdovi a Volfovi. Venca si zahrál s Jirkou Nývltem, ale vypadli už v prvním zápase proti Běhounkovi se Šulou.

26. 6. – GPC v Plzni

Výsledky: tournamentsoftware

V Plzni startoval pouze Tomáš Krajča, nakonec ve všech třech disciplínách. V mixu s Aničkou Vocelkovou bohužel po vyrovnaném boji vypadnutí s nejdeckými soupeři, i když se třetí set podařilo stáhnout z 5:16 na 18:21. Alespoň výhra v zápase o pořadí proti Plundrichovi a Smejkalové. Debl po boku domácího Tomáše Kretka dvě prohry, ale pěkné zápasy, druhý z nich na tři sety.

V hlavní disciplíně, singlu, se Tomáš dostal do semifinále. Přes nasazeného Pavla Kavana a Tomáše Pospíšila, shodně díky rychlosti a konzistenci hry. Semifinále byl dramatický souboj s Matějem Ehmem, nejprve vyhraný první set, těsná prohra v druhém a 21:23 a promarněné tři mečboly v tom rozhodujícím. Škoda – na finále by síly ještě byly 🙂

Za oba turnaje děkujeme organizátorům a těšíme se na rozjezd sezóny na začátku září.