WhatsApp Image 2021-11-21 at 12.11.36V neděli 21. listopadu hostila hala na Astře 2. (ale vlastně 1.) kolo oblastního přeboru družstev U15. Naše družstvo v konkurenci domácích a Hamru dokázalo získat první místo, příležitost zahrát si týmovou soutěž přitom dostali i hráči, kteří nebyli v nominaci pro mistrovství ČR.

Pod vedením trenéra Tomáše Krajči nastoupili Michal Pihera, Jiří Matuška, Klára Gerbelová, Gabriela Frühaufová, Justýna Bíbová a Marika Ivankova.

V každém utkání jsme pro absenci třetího kluka museli jeden zápas skrečovat. V úvodním zápasu proti Hamru to byl druhý singl, další hráči si ale věděli rady a brzy získali na naši stranu potřebné 4 body – singly vyhráli Klára i Justýnka, taktéž Jirka na jedničce a společně s Michalem v deblu. Pátý bod získaly v holčičí čtyřhře Gabča s Klárou. Třísetový mix sice Michal s Marikou prohrál, ale radovat jsme se mohli z celkové výhry 5:2.

V zápase proti Astře jsme očekávali těžký souboj, a to se také potvrdilo. Soupeři vedli 1:0 díky naší skreči pánské čtyřhry. Na 1:1 srovnal po dobré hře Jirka. Michal sice bojoval a reagoval na pokyny, ale nakonec svůj singl prohrál. Klára bojovala ve druhém setu víc sama se sebou než se soupeřkou, třetí to ale zachránil – 2:2. Mix Jirky a Kláry byl pro nás třetím bodem, naopak Justý s Marikou na své soupeřky nestačily. Rozhodoval závěrečný singl Gabči proti Oubrechtové. Soupeřka získala první set, kdy Gabča hodně chybovala a dostala se do značné psychické nepohody. Nechala si ale poradit, začala se povzbuzovat a lépe běhat – a nakonec ve třech setech zápas zvládla. Tento bod znamenal výhru 4:3 nad Astrou a také 1. místo v celém turnaji.

Máme stejně tak radost z výsledku jako z toho, že si týmovou soutěž, boj jeden za druhého a společnou radost užili i hráči, kteří by se normálně do nominace žákovského „áčka“ nedostali. Jsme rádi, že se tentokrát hrálo, a i v budoucnu budeme soutěže družstev maximálně podporovat.