image0O víkendu 23. – 24.4.2022 se v Českém Krumlově odehrál po dvouleté pauze turnaj regionálních výběrů kategorie U13. Za výběr Prahy nastoupili hráči Agáta Maixnerová, Lucie Bednářová, Daniela Dušánková, Daniel Nachtman, Matyáš Hašek a Marek Nechvátal, pod vedením trenérek Anežky Limanovské a Kateřiny Krajčové. Celkem se turnaje zúčastnilo 8 družstev z jednotlivých oblastí – Praha, Východní Čechy, Střední Čechy, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Jižní Morava a Jižní Čechy „A“ a „B“, která byla rozdělena do dvou základních skupin po 4 týmech. Jednotlivá utkání se hrála na 7 zápasů (2x dvouhra chlapců a dívek, 1x čtyřhra chlapců a dívek, 1x smíšená čtyřhra).

V sobotu se odehrály zápasy základních skupin. Tým Prahy byl zařazen do skupiny A spolu s týmem Středních Čech, Olomouckého kraje a Jižními Čechy “B“.

V prvním utkání se náš výběr bez větších problémů popasoval s týmem JČ „B“, což potvrzuje i finální skóre 7:0.

V druhém utkání náš tým nastoupil proti (dle našich předpokladů nejtěžšímu soupeři turnaje) Olomouckému kraji. Utkání jsme zahájili úspěšně výhrou Dana a Agátky ve vyrovnané třísetové bitvě. Druhý vítězný bod přidala Lucka ve druhé dvouhře dívek a stejně tak nezaváhal na druhé dvouhře chlapců ani Marek. V zápasu nasazených jedniček se bohužel radoval v holčičím i klučičím singlu soupeř, čímž stáhl průběžné skóre utkání na 3:2. Vítězství pojistili Mára s Matym ve čtyřhře a Lucka s Dančou vybojovaly v další třísetové bitvě poslední vítězný bod a upravily tak finální skóre na 5:2.

Do třetího a zároveň posledního utkání prvního hracího dne jsme nastoupili proti výběru Středočeského kraje. Stejně jako proti Olomouci, i tentokrát jsme zahájili vítězným bodem Dana s Agi v mixu, druhý bod přidal na pozici jedničky v singlu po velmi vyrovnaném tříseťáku Maty, současně Lucka bohužel první singl holek prohrála. O další dva vítězné body se zasloužili Danča a Mára z pozice singlových dvojek a upravili tak průběžný stav na 3:1. Dan s Markem si bez problému poradili se soupeři v klučičím deblu a získali čtvrtý vítězný bod. Agi s Dančou pak ve vyrovnané koncovce dívčího deblu soupeřkám podlehly a konečné skóre tak bylo 5:2.

Do nedělních semifinálových bojů postoupil výběr Prahy z prvního místa ve skupině proti týmu Moravskoslezského kraje. Po odehrání smíšené čtyřhry a všech dvouher byl výsledek v prospěch našeho týmu 4:1. Vzhledem k dohodě trenérů při ranním zahájení se utkání dohrávala do úplného konce a výsledek po dohrání čtyřher byl 5:2.

Ve finále jsme nastoupili (během víkendu již podruhé) proti Olomouckému kraji. S lehkou obměnou v sestavách na obou stranách jsme utkání zahájili vítěznou smíšenou čtyřhrou Agátky a Dana. Druhý singl holek Danča v těsné koncovce druhého setu bohužel prohrála a soupeři tak srovnali na 1:1. Vzápětí jsme získali druhý a třetí vítězný bod po singlech Dana a Máry, dvouhra holek dopadla i přes snahu Agi opět ve prospěch soupeře. Vítězný čtvrtý bod utkání a tím i celého turnaje přinesla čtyřhra Matyho s Markem. Konečné skóre po dohrání deblu Lucky s Dančou pak bylo 4:3.

Gratuluji celému týmu ke krásnému vítězství, kterým potvrdili nasazení v turnaji, ačkoli v konkurenci ostatních týmů to nebylo vůbec jednoduché.

Na závěr bych ráda poděkovala všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony, bojovnost a týmový duch, který celou akci provázel. Anežce patří dík za skvělou spolupráci, Martinu Nachtmanovi za odvoz jedné části týmu, zajištění zázemí a podporu po celou dobu turnaje. Poděkování patří také všem ostatním rodičům a trenérům, kteří drželi palce na dálku (i na blízko). V neposlední řadě bych ráda poděkovala organizátorům turnaje, kteří zajistili pro hráče příznivé podmínky, hezké ceny, medaile i poháry.

Autor: KK