V neděli 1. května hostil Hamr Braník turnaj GPC – kvalifikační pro mistrovství ČR dospělých. Možnost startovat na turnaji organizovaném v O2 Universum byla velkou motivací, a tak se zúčastnilo mnoho proseckých hráčů. Vítězství a jistotu postupu si zajistili Honza Vorlík s Vencou Podivínem v deblu.

Výsledky: online

Naši hráči v soutěži: Tomáš Krajča, Petr Krejčí, Jiří Nývlt, Karolína Nachtmanová, Tomáš Orlík, Václav Palán, Václav Podivín, Marek Schumpeter, Vanda Sedláčková, Filip Stádník, Ivana Treperová, Veronika Tvrdíková, Šárka Vlášková, Jan Vorlík a Jiří Zlatník.

Výhře kluků v deblu sekundovaly Šárka s Verčou druhým místem v deblu, třetí skončily Ivča s Vandou a také v mixu Venca s Andreou Kobylákovou.

Turnaj přinesl i další pěkné či poučné zápasy – Jirka se v singlu rval o medaili a podlehl domácímu Davidu Sklářovi ve třech vyčerpávajících setech, Tomíno dostal šanci předvést jak umí zahrát na zkušenější borce ;-), Tomáš svedl běžecký zápas s Vaškem Bláhou s neobvyklým výsledkem v podobě výhry na kondici a prohry na úderech…

Pěkný a kvalitní turnaj, kde k zamyšlení byl snad jen rozdíl v obsazenosti pavouků mužských a ženských disciplín, což je úkolem pro pražské kluby do blízké i vzdálenější budoucnosti.