Letní měsíce nám přinesly kromě jiného i velikou radost v podobě nominace našich hráčů na vrcholné turnaje. Adam Šulc bude startovat na mistrovství Evropy a též na mistrovství světa juniorů do 19 let. A nominaci na mistrovství Evropy žáků do 15 let dostali hned čtyři hráči našeho klubu – Amélie Maixnerová, Štěpánka Nýdrlová, Kryštof Coufal a Filip Titěra!

Obrovská gratulace patří všem hráčkám a hráčům, účast na šampionátech je odměnou za poctivou dřinu v přípravě v našem klubu, s individuálními trenéry, ve sportovním centru mládeže a v rámci reprezentačních campů. Také za ní je velká podpora rodin, které financují přípravu i turnaje a podílejí se na organizaci mezinárodních výjezdů nezbytných pro získávání zkušeností a pozice v evropském badmintonu.

EJC22 - logoAdam Šulc je členem českého týmu pro mistrovství Evropy U19, které se bude konat ve dnech 18.-27. srpna v Bělehradu (Srbsko). Adam byl nominován jak do týmové soutěže, kde Češi v základní skupině vyzvou týmy Estonska, Lotyšska a Polska, tak i do individuálního turnaje, kde bude startovat ve smíšené čtyřhře spolu s Klárou Šilhavou a v čtyřhře chlapců spolu s Pavlem Maňáskem. Český tým v turnaji povede nový zahraniční kouč Peter Mikkelsen (Dánsko) a Jakub Bitman.

Prohlédněte si: los individuálního turnaje | týmový los

Dále se Adamovi dostalo velké cti účastnit se též mistrovství světa juniorů, které se koná 17.-30. října ve španělském Santanderu. Adam je opět členem družstva pro týmovou soutěž a dostal nominaci také do individuálního turnaje, a to ve smíšené čtyřhře společně s Kateřinou Osladilovou a ve čtyřhře chlapců společně s Danielem Dvořákem. MSJ ještě nezná své vylosování, zápasy v konkurenci velkých asijských zemí a samozřejmě též konkurence z ostatních světadílů budou každopádně velkou výzvou. Hráče na MSJ povede opět trenér Peter Mikkelsen.

EU15C22 - logoOhromnou radost máme také z nominace pro turnaj mistrovství Evropy U15. Ten se původně měl konat už na konci ledna letošního roku, vzhledem ke covidovým omezením byl však odložen na termín 21.-24. září, pořadatelem je španělský badmintonový svaz a hrát se bude na Ibize. Mistrovství Evropy U15 je pouze individuálním turnajem, představí se v něm hned čtyři prosečtí hráči. Ve dvouhře dívek Štěpánka Nýdrlová a Amélie Maixnerová, která bude hrát ještě dívčí čtyřhru s Erikou Osičkovou. Dále pak Filip Titěra ve čtyřhře chlapců spolu s Kryštofem Coufal, který je navíc nominován i do dvouhry chlapců. Původní trenérské vedení Markéta Osičková – Tomáš Krajča bylo v kategorii U15 nahrazeno dvojicí Romana Loskotová – Pavel Maňásek; v turnaji hráče povedou trenéři reprezentace U17 Michal Turoň a Matěj Hubáček.