Od 30. března do 1. dubna se v Českém Krumlově konal další ročník mezinárodního mistrovství ČR kategorie U17. Za velmi dobré mezinárodní účasti se o úspěch ve startovním poli snažili také naši hráči: Amélie Maixnerová, Kryštof Coufal, Filip Titěra, Lukáš Thor a Petr Bříza, které vedl trenér Tomáš Krajča.

Výsledky turnaje

Fotografie od Aleny Ozaniakové

Naši hráči si vedli zdatně, herně ještě o něco lépe než naposledy v Polsku. Domácí prostředí je vždy výzvou, stejně jako českokrumlovská hala s velmi rychlými míči Oliver: kontrola a obrana dělaly tak velký problém všem hráčům, snad až na konečné vítěze. Na turnaji, který patřil také mezi sledované ze strany reprezentace U17, se prosečtí neztratili.

V mixu Filip s Ami nestačili na složenou ukrajinsko-španělskou dvojici Gallego-Botsman, i když hlavně první set odehráli opravdu se ctí. Lukáš s Erikou měli volné kolo jako nasazení, pak ale podlehli portugalskému páru Berenguer – Ribeiro.

Lepší to bylo ve dvouhrách. Kryštof i přesto, že hrál po nemoci, uhrál dvě kola. Zodpovědným výkonem porazil Viktora Patteeta z Belgie a poradil si i s českým soupeřem Dennisem Kerplem. Příliš velkým soustem byl pro něj Tiago Berenguer, mistr Evropy U15 a pozdější vítěz turnaje.

Dobře si vedl i Lukáš, který v prvním kole udolal rychlého a deblově hrajícícho Davide Izza z Itálie, pak si poradil s Andrejem Mackem ze Slovenska a svedl vyrovnaný souboj s Raulem Berguou ze Španělska. Víc než hodinu trvající zápas bohužel skončil výhrou soupeře v nastavení třetího setu.

Třetí set nepřál ani Petrovi, a to už v prvním kole proti Balaszi Petovi. A konečně Filip uhrál první kolo nad belgickým hráčem Micahem Melisem, avšak podlehl Bulharovi Tsvetanu Ivanovovi.

Do dvouhry dívek schytala Ami náročný los hned od začátku. Arménská hráčka Lusine Smbatyan hrála nenápadně, ale po jasné první sadě 21:8 se Ami ve druhé hodně zapotila na výhru 21:19. Druhé kolo a Oleksandra Botsman z Ukrajiny – těžký zápas, kde Ami byla sice nasazena, ale soupeřka spíše favoritkou. Dobrá hra přinesla cennou výhru 22:20 a 24:22! Mezi šestnácti nejlepšími narazila Ami na Michelle Schochan z Irska. Útočně naladěná soupeřka získala první set 21:15, ve druhém se nechala za stavu 9:6 dlouze ošetřovat. Ami už se nepodařilo chytit tempo zápasu a podlehla jí 21:10.

Jen malou radost jsme měli též z vypadnutí Ami a Eriky Osičkové ve čtyřhře, náročný zápas pozdě večer a prohra 20:22 ve třetím setu s hráčkami z Polska, i to mezinárodní turnaje přinášejí.

Klukům se dařilo lépe – Kryštof s Filipem prošli až do čtvrtfinále po třech setech s ukrajinskou dvojicí Antamonov/Dzhus a výhře proti slovenskému páru Hajdu/Macek. Pozdější vítězové David Ng a James Song z Anglie klukům dovolili jen 10 a 6 bodů.

Spodní polovina pavouka obsahovala mnoho českých párů a došlo na vzájemné souboje. Lukáš s Michaelem Havlíčkem nejprve porazili irskou dvojici Fionn Dowling-Senan O’Rourke, pak ve vyrovnaných setech podlehli Adamu Srncovi a Marku Čepelovi. Hezky zahrál také Petr po boku Dinh Duc Trunga – po výhře nad maďarskou dvojicí Balogh/Csernyanszki prohráli ve druhém kole s Petrem Martincem a Lukášem Patzákem.

V dalším mezinárodním programu čekají hráče například turnaje v Belgii, Itálii či Rakousku – držte jim palce, ať se daří.