mostbdVynikající výsledky přinesl našim hráčům poslední turnaj sezony dospělých – celostátní GPB, které hostil Baník Most v městské hale o víkendu 28.-29. května. Prosecká výprava získala celkem dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile, ve výborném světle se převedli všichni zúčastnění hráči. Své disciplíny vyhráli Míša Zelinková s Bertou Ausbergerovou v deblu, Míša přidala ještě výhru v mixu; a další medaile pro náš klub vybojovali Honza Vorlík a Miloslav Beznoska.

Kompletní výsledky: tournamentsoftware

Turnaje se z proseckých zúčastnili Míša Zelinková, Berta Ausbergerová, Honza Vorlík, Miloslav Beznoska a Vašek Palán. Potěšující je, že se prosadili ve všech disciplínách s výjimkou pánské dvouhry.

V mixu dokonce došlo i na prosecké semifinále. Dostali se do něj Koloušek s Bertou přes páry Kukač-Janošová, Teller-Königsmarková a Voráč-Vocelková. Proti nim pak turnajové jedničky Míša s Lukášem Kurzem z Astry, kteří vyřadili dvojice Haršanyi-Smejkalová a Leder-Stelzer. Po třech setech se z postupu do finále radovali Lukáš s Míšou, a v neděli si poradili v sourozeneckém souboji i s párem Holub-Kurzová. Tedy: zlato a bronz pro prosecké!

Na sběru zkušeností byl v Mostu také stále teprve čtrnáctiletý Vašek. V mixu po třísetovém boji vypadli s partnerkou Valentýnou Sonnkovou už v prvním kole. Ve dvouhře podobně hrál tři neúspěšné sety s Radimem Dvořákem. Ale hezký výkon předvedli s Vítkem Kulíškem v deblu, kde po volném kole udolali pár Skočdopole-Nesveda 22:20 v rozhodujícím setu a po další třísetové prohře s párem Dvořák-Stehlík odjížděli z turnaje s pěkným 5.-8. místem.

Do dvouhry mužů už dále zasáhl jen Honza, který v prvním kole vyřadil Martina Kurala a moc mu nechybělo ani k přehrání Kuby Vitvery – výsledek 15:21 21:14 a 24:26 hovoří asi za vše…

V singlu žen patřily naše holky k favoritkám, a to také potvrdily. Míša na to šla jako turnajová jednička přes třísetovou výhru nad Lucií Krejčovou, pak si poradila s Terkou Kobylákovou z Astry a v semifinále také ve třech setech porazila domácí Veroniku Dobiášovou. Z druhé strany pavouka Berta jako nenasazená postupně vyřadila Terezu Kubečkovou, Anetu Skuhrovou a po třech setech i turnajovou dvojku Domču Kurzovou. Obě naše holky zastavila až další hráčka pražské Astry, Míša Myšáková, která nejprve v sobotním semifinále na tři sety porazila Bertu, a v neděli v úplně posledním zápasu dne ve finále i Míšu. Celkově tedy – 2. a 3. místo pro naše holky.

Velkým překvapením deblu mužů byl pár Vitvera-Weinzettl. Bohužel to bylo i na úkor našich – Koloušek, který hrál s Márou Tellerem, po volném kole vypadl právě s touto dvojicí. Velký návrat do turnajového kolotoče se povedl Honzovi s Deanem Brabcem, kteří po téměř půl roce prošli až do finále přes dvojice Abraham-Ondrášek, Bureš-Fiala, Kurz-Zahrádka a Dvořák-Stehlík. Tam sice na tři sety podlehli Vitverovi a Weinzettlovi, přesto jde o super úspěch a motivaci pro Honzu po jeho návratu po nemoci.

Velkou radost nám pak při své obnovené spolupráci udělaly Míša s Bertou, když hned první turnaj „nové éry“ 😉 dokázaly vyhrát. Jako turnajové dvojky prošly přes páry Strnadová-Weinerová, Dobiášová-Paurová, Fridrichová-Myšáková a ve finále porazili i Kurzovou a Maixnerovou. Výborný výsledek, kvalitní výkon a příslib do budoucna.