dsc_0530Mistrovství ČR kategorie U15 hostil v posledním předvánočním víkendu 17.-18. prosince Heřmanův Městec. Turnaje se zúčastnili čtyři prosečtí kluci: Adam Šulc, Dan Zelinka, Kuba Riegr a Vašek Obhlídal. Za koučování v turnaji děkujeme trenérce pražské Astry Markétě Osičkové. K medailím jsme tentokrát měli daleko, nejlepším výsledkem bylo uhrané druhé kolo.

Výsledky online: tournamentsoftware

Určité naděje jsme vkládali do Vaška v mixu s hamerskou Radkou Šilhavou. Bohužel, sešly se dva nemilé faktory – Vaškova nemoc v týdnu před turnajem, která ho vyřadila z tréninku v nejméně vhodnou dobu, a k tomu ještě smrtící los. Prvním nasazeným a pozdějším mistrům ČR Švejdovi a Zuzákové Vašek s Radkou konkurovat nemohli a získali tak pouze 9.-16. místo.

Do dvouhry zasáhl pouze Adam, který si v prvním kole poradil s nejdeckým Pavlem Bršťákem, ale ve druhém podlehl po třech setech Martinu Dostálovi. Medaile visela daleko, v dalším kole čekal Tomáš Švejda, ale i tak škoda této porážky…

Nejlepšího výsledku jsme dosáhli ve čtyřhře kluků. Adam s Vráťou Erhartem z Astry vyhráli první kolo proti páru Kalina-Viesner, pak nestačili na pozdější mistry ČR Orose a Švejdu z Českého Krumlova. Kuba s Danem si v prvním kole poradili s párem Demuth-Pospíšil, ale pak bohužel vypadli s druhým nasazeným párem a také pozdějšími finalisty Blažkem a Janouškem.