DSC_0819Náš oddíl pořádal o víkendu 11.-12. února celostátní turnaj GPA kategorie U15 v tělocvičně ZŠ Vinoř. Velký organizační zápřah a také naděje vkládané do jediného účastníka z řad hráčů – Adama Šulce – se proměnily v bezproblémově klapající a příjemný turnaj, korunovaný hezkým medailovým úspěchem, když Adam spolu s Vráťou Erhartem z Astry obsadil 2. místo ve čtyřhře chlapců.

Výsledky turnaje: tournamentsoftware

Fotografie z 1. dne (Markéta Viktorinová): online galerie

Fotografie (Anežka Limanovská + Lucie Mocková): online galerie

Za zdárný průběh turnaje patří velký dík všem ochotným, kteří přiložili ruku k dílu. Počínaje Dianou Pražákovou jako organizátorkou „lidských zdrojů,“ přes řízení turnaje a match control Ireny Podivínové po boku vrchního rozhodčího Ivana Škáchy, skvěle zařízený bufet pod taktovkou Dity Marešové, Moniky Tvrdíkové a dalších pomocníků rodiny Krejčových, Anežky, Lucky, Moniky, Tomáše, Vítka, Kuby, Dana, fotografky Markéty, Kačky… a kdo ví, na koho všeho jsem ještě zapomněl…

Skvělá práce, kterou ocenili návštěvníci bufetu vybaveného chutnými hotovými jídly a skvělými domácími buchtami, bábovkami a koláči. Ale zejména hráči, trenéři a rodiče, protože turnaj „odsýpal“ dokonce s rezervou oproti časovému plánu a krátce před jednou hodinou ho uzavřelo finální vyhlášení a předání odměn a cen vítězům.

V celorepublikové konkurenci se Adam neztratil, jeho výkony měly v průběhu víkendu rostoucí křivku. Do mixu spolu s Klárkou Petruškovou nastoupil zjevně dost „ospale“ a skoro jsme jeho badminton nepoznávali. Bylo z toho uhrané první kolo proti dvojici Šilhan-Nováková, pak bohužel těsná prohra 19:21 a 17:21 s deblovým parťákem Vráťou a jeho spoluhráčkou Emou Staňkovou.

Martyriem pro Adama bylo první kolo dvouhry, kdy vydřel vítězství nad Ondřejem Kalinou až v koncovce třetí sady poměrem 15:21 21:12 a 21:18. Už o něco lépe hrál ve čtvrtfinále proti Vojtěchu Pořízovi, ale silnější a velmi obětavý soupeř vyhrál 15:21 a 14:21.

Nejlepší výkony předvedl Adam spolu s Vráťou v deblu, během kterého se na trenérské židličce vystřídali tři různí koučové a každému asi přibylo něco šedivých vlasů 😉 Po třísetových výhrách nad páry Vojtěch Poříz – David Smutný a Dominik Kopřiva – Tomáš Matula dokázali v semifinále Adam a Vráťa porazit Dana Fürsta a Tomáše Pateru už ve dvou vyrovnaných setech. Ve finále paradoxně po nejlepším a nejdeblovějším výkonu kluci podlehli Adamu Ehmovi a Janu Horovi 14:21 a 20:22 a získali tak druhé místo.

Náročný víkend tak měl šťastný konec a Adamovi patří velká gratulace. Zároveň je vždy celostátní turnaj cennou zpětnou vazbou pro trénink a to, na čem je třeba do budoucna nejvíce zapracovat…