CK U13

Turnaj regionálních výběrů kategorie U13 proběhl o posledním dubnovém víkendu tradičně v Českém Krumlově. Sešlo se zde celkem 9 týmů, výběrů nejlepších hráčů jednotlivých krajů republiky + tým pořadajícho oddílu SKB Český Krumlov. O turnaji referují trenéři z klubu Sokol Radotín:

1. Východní Čechy

2. Severní Morava

3. Jižní Čechy A

4. Severní Čechy

5. Praha

6. Západní Čechy

7. Jižní Morava

8. TCM Středočeského kraje

9. SKB Český Krumlov

První 3 týmy byly nasazeny každý do jedné tabulky a k nim nalosována ostatní družstva.

Prahu reprezentovali hráči ze třech pražských oddílů. Nejpočetnější zastoupení měl oddíl TJ Sokol Radotín Meteor Praha ,který reprezentovali Petr Hnilica, Adam Král, Tomáš Bláha, dvojčata Adéla a Klára Klímovy, Lucie Vyšehradská. Doplnili je Pavel Hrubec z Hamru a Kája Nachtmannová z Proseka.

Tým pod vedením Mojmíra Hnilici neodjížděl do Krumlova jako favorit. V sobotu se musel obejit bez jedničky P. Hrubce, nicméně hráči příkladně bojovali a po boji skupinu vyhráli. V základní skupině jako nenasazené, porazilo naše družstvo jak druhý nasazený výběr Severní Moravy, tak tým domácího Krumlova. Zejména v utkání se Severní Moravou to byl boj velmi vyrovnaný, body zde získali hlavně kluci.

V neděli, již s Pavlem Hrubcem, začal semifinálový boj s Jižními Čechami A prohraným mixem. Kluci oba své zápasy prohráli a tak základ k vítězství položila tentokrát děvčata ve dvouhře. Petr s Tomášem jasně přehráli dvojici Dvořák/Tancer a tak rozhodnout musela dívčí čtyřhra, což je vždy infarktová situace. Adéla s Klárou ukázaly obrovskou bojovnost a i přes občasné slzičky v průběhu, zápas nakonec dovedly do vítězného konce a přinesly vítězný bod. To tým posunulo do boje o zlato, kde jej čekal nejvýše nasazený tým výběru Východních Čech.

Trenéru Hnilicovi bylo jasné, že výkonnost východočeských děvčat je nad síly našich dívek. Sestava tak byla postavená na zisku prvního bodu právě v mixu a zisku bodů v klučičích dvouhrách a eventuálně v deblu kluků se pokusit vyhrát. To se bohužel nepodařilo. Trochu neštastně prohraný první zápas smíšené čtyřhry v podstatě udal tón celému utkání a ukázal se jako rozhodující, nebot náš tým neměl kde uhrát proti silnému soupeři čtvrtý bod. I tak druhé místo a zisk stříbrné medaile je pro všechny určitě velkým úspěchem.

Všem hráčům i trenérovi gratulujeme. Rodičům děkujeme za doprovod a podporu.

Výsledky:

http://www.badmintonckrumlov.cz/turnaje/vysledky/30.4.17-fz-forza-vybery-u13-ck