26654836_2274911365868102_1691820493_o (1)Postupový turnaj GPD kategorie U13 se konal v sobotu 6. ledna na Hamru ve Štěrboholech. Pod vedením trenérky Anežky Limanovské v něm startovala také skupina proseckých hráčů: Amálka Maixnerová, Nela Fenclová, Klárka Tvrdíková, Pepa Mrázek, Ondra Novák a Michal Pihera. Vybojovali jsme tři medaile, Pepa a Amálka bronz ve dvouhře a Pepa s Ondrou v deblu, navíc si ještě Nela zajistila 5. místem v singlu postup na GPC.

Výsledky turnaje: XLS

V mixu jsme medaili nezískali. Špatný los znamenal konec v prvním kole s turnajovými jedničkami pro Nelu a Michala (ale na tři sety), Ondra s Klárkou vypadli také v prvním kole s pozdějšími vítězi. Kolo uhráli jen Pepa a Amálka, a k medaili neměli daleko, ve dvou koncovkách však byli lepší jejich soupeři.

Mezi kluky Pepa postupoval jako nasazená jednička přes Cajthamla a Jeřábka až do semifinále, kde prohrál s Bubeníkem, získal tedy 3. místo a postup na GPC. Michal vypadl v prvním zápase s Bubeníkem a Ondra nestačil na Horta. O pořadí oba kluci ale vyhráli a tak si přece jen zlepšili náladu.

V holčičím singlu Klárka zvládla předkolo s Rybovou, pak ale dopředu vzdala zápas proti Erice Osičkové. Postup si vybojovala Nela výhrou nad Muchovou, ve druhém kole podlehla oddílové kolegyni Ami, ta pak ve třech setech podlehla v semifinále Vránové. Další třetí místo pro Prosek.

Poslední medaili přidali v deblu Ondra s Pepou, když porazili pár Hort-Stárek a na tři sety padli s pozdějšími vítězi Švarcem a Dohnalem. Michalovi byl přiřazen partner Koleška, avšak prvním kolem spolu neprošli. V dívčím deblu pak Ami s Nelou obsadily 5. místo po prohře s turnajovými jedničkami Osičkovou a Tománkovou.