druzstvaV neděli 18. února se hrálo první kolo soutěže družstev žáků věkové kategorie U13. Nový systém soutěže, který byl zveřejněn v úterý v týdnu konání turnaje (nadto v týdnu jarních prázdnin pro polovinu Prahy), umožňuje přihlašování družstev na jednotlivá kola se soupiskami pro daný turnaj. Náš klub nakonec vyslal do soutěže dva týmy, ač ne úplně kompletní a v nejsilnějším složení. Áčko si ve vyrovnaném startovním poli osmi týmů došlo pro 3. místo, béčko skončilo 7.

Výsledky: Prahabadminton.cz

zápisy o utkání

Turnaj se hrál při účasti osmi týmů systémem „pavouk dopředu i dozadu“. Naše družstva vedli trenéři Anežka Limanovská a Tomáš Maixner.

A-tým nastoupil ve složení: Jakub Pavlíček, Kryštof Coufal, Pepa Mrázek, Vanda Sedláčková, Ivča Treperová, Klára Kučerová.

Béčko pak v sestavě Ondra Koranda, Michal Pihera, Nikča Hrabcová, Amálka Maixnerová, Klárka Tvrdíková.

Áčko ve čtvrtfinále porazilo tým Astry B přesvědčivě 7:0, nejvíce bojovali Pepa s Kryštofem proti páru Švarc-Cajthaml (výhra ve třech setech). V semifinále bohužel podlehli týmu Vinoře: Kryštof na jedničce nestačil na Janíčka. Kuba si na dvojce poradil v koncovce třetí sady s Ryšánkem a bod přidala i Ivča výhrou nad Kratochvílovou. Ale Vanda trochu nečekaně prohrála s Paterovou na dvojce. Po singlech tedy 2:2. Další bod nám získaly Vanda s Ivčou v deblu, ale Pepa s Kryštofem nestačili na Janíčka a Titěru a Kuba s Klárkou podlehli Štěpánkovi a Paterové. Celkově tedy 3:4.

V souboji o třetí místo jsme vyzvali domácí Hamr. Výsledkem byla přesvědčivá výhra 6:1, bod ztratili jen Pepa s Kubou v deblu proti Strejčkovi a Urbanovi.

Prosecké béčko ve čtvrtfinále podlehlo týmu Astry A, a to výsledkem 0:7. Dobré výkony ukázala zejména Amálka v singlu proti Davídkové a pak také mix Ondry a Nikči. I ve druhém kole odešlo béčko poraženo, a to týmem Radotína, když při prohře 1:6 bod získali právě Ondra a Nikča v mixu, a Nikča ještě hrála moc hezky na tři sety singla proti Sommerové. V posledním utkání o 7. místo pak béčko porazilo rezervu pražské Astry 5:2, soupeři bodovali jen v prvních dvou singlech, naopak za nás uhráli body Amálka a Nikča ve dvouhrách, Ondra s Nikčou v mixu, Amálka s Klárkou v deblu a po třech setech i Ondra s Michalem v deblu.

Celkově dobrá práce hráčů i trenérů, a příště budeme chtít zaútočit na druhé či první místo 😉