DSC_0054V sobotu 28. dubna pořádal náš oddíl v hale ve Vinoři kvalifikaci o západní skupinu 1. ligy. Za účasti čtyř týmů – vítězů svých krajských přeborů – bojovalo naše dospělácké béčko o možnost v příští sezóně startovat v lize. Postup se sice nepodařil, ale naši sehráli pěkné a vyrovnané zápasy a prodloužili si tak úspěšnou sezónu družstev.

Výsledky: XLS

Prohlédněte si: fotografie z utkání s Mostem

V první řadě patří ale dík všem, kteří se podíleli na bleskovém a bezproblémovém zorganizování turnaje, ať už šlo o zajištění a přípravu haly, výborného bufetu, řízení turnaje a následnou pomoc při úklidu. Kvalifikace díky tomu probíhala v příjemném prostředí a pohodové, sportovní atmosféře.

Za naše béčko nastoupili: Diana Pražáková, Dita Marešová, Dana Kykalová, Šárka Vlášková, Honza Jurka, Filip Týc, Vojta Benedikt, Michal Böhm, Vašek Podivín a kapitán týmu Vítek Šeďa.

Při bilanci jedné remízy a dvou porážek obsadil SK Prosek Praha B celkové 3. místo.

1. Super Stars Most
2. TJ Sokol Doubravka
3. SK Prosek Praha B
4. SKB Český Krumlov B

Los určil béčku k úvodnímu utkání tým Doubravky. Předloni ještě ligové družstvo se podařilo možná až nečekaně trápit. Po úvodním prohraném mixu dokázali vyhrát své debly Michal s Vaškem na jedničce a také Honza s Vítkem, kteří porazili silný pár Paleček-Karas! Bohužel nadějně se vyvíjející ženskou čtyřhru ani další zápasy už se do vítězného konce dovést nepodařilo, a tak to skončilo 2:6.

Ve druhém utkání béčko změnilo sestavu a uhrálo remízu 4:4 s týmem Krumlova B. Body přidala Šárka v singlu, ženský debl, mix Honzy s Danou a opět také první čtyřhra Vency s Michalem.

Posledním soupeřem byl nejsilnější Most – ale při troše štěstí jsme nakonec mohli sahat i po remíze! V mixu Dana s Honzou podlehli Valentovi a Krocové. Ale Didi s Ditou uhrály čtyřhru proti Krocové s Ondráškovou, a Michal s Vencou otočili průběh deblu proti Orosovi s Portem. Na bod jsme mohli myslet i v druhém deblu, ale Honza s Vítkem nakonec prohráli s mladou dvojicí Abraham-Twardzik. A prohry ve třech setech zapsali i singlisté Filip proti Portovi a Vojta proti Repiarovi. Celkově tedy 2:6.

Béčko skončilo o skóre třetí v kvalifikaci o 1. ligu. To ale jen podtrhlo úspěšnou sezónu – výhru v pražském přeboru a turnaj „za odměnu“ pro všechny zúčastněné, kteří podali výborné, bojovné a kvalitní výkony. Příští rok to bude v kraji ještě o něco těžší, ale béčko určitě bude bojovat o přední příčky.