DSC_0129 (2)Turnaje evropského okruhu U17 v polských Glubczycích, který se konal od 25. do 27. května, se zúčastnil také Adam Šulc pod vedením trenéra Tomáše Krajči. Adam hrál všechny tři disciplíny, nejlepšího výsledku dosáhl s Klárou Šilhavou v mixu, kde se dostali mezi 16 nejlepších.

Výsledky: tournamentsoftware

Adam s Klárou v mixu porazili v pátečním programu domácí pár Michal Aleksandrowicz – Antonina Marszalek 21:13 a 21:13. V dobrých výkonech pokračovali i v sobotu, kdy přehráli další polskou dvojici Przemyslaw Gajda – Martyna Kowalczyk 21:15 a 21:8. Následně podlehli druhým nasazeným Danilu Dubovenkovi a Marii Golubeevě 18:21 a 9:21. Velká škoda byla prvního setu, kdy měli šanci zaskočit ruské favority.

Ve dvouhře Adam dostal hned do prvního kola nasazenou pětku Karola Budného. S polským soupeřem se ale dalo hrát, Adam uhrál 18 a 15 bodů.

V deblu při neúčasti Vráti Erharta hrál Adam s Patrikem Polákem ze Slovenska, vypadli hned v prvním kole s párem Gorniak-Heinke.

Turnaji předcházelo kondiční testování reprezentačních výběrů v Nymburce a také velmi inspirativní přednáška Víta Šlesingra, věřme, že to budou další impulsy pro Adama k tvrdé práci a doladění všech „detailů“ a aspektů výkonnosti.