hradecO víkendu 8.-9. září se konal v Hradci Králové celostátní turnaj GPB U13. Za náš klub se zúčastnili Nikola Hrabcová, Klára Kučerová, Jakub Pavlíček, Vanda Sedláčková, Ivanka Treperová, Kryštof Coufal a Amálka Maixnerová. Více v reportáži trenéra Martina Lederera:

Výsledky: online

První den se ve všech disciplínách hrály zápasy až do čtvrtfinále, v neděli pak byly na řadě semifinále a finále. Turnaj se trošku nešikovně konal ve dvou halách (vzdálenost cca 400 m).
Mix se začal hrát paralelně v obou halách, s koučinkem v první hale, kde se po mixu hrál debl a singl kluků, pomohl Zdeněk Coufal.

V mixu se nejdál, do třetího kola, dostala Ivanka s Michalem Moravcem, když podlehli nasazené dvojici Waliszewski-Dvořáčková. Tato dvojice byla osudná ve druhém kole i pro Filipa Jurču s Klárkou Kučerovou. Amálka s Kubou vyhráli v bojovném zápase na tři sety první kolo, druhé kolu už bylo nad jejich síly. Kryštof s Vandou po třísetové bitvě prohráli se sourozenci Bouberlovými.

V singlu kluků nám příliš nepřál los. V prvním kole sice Kryštof ve třech setech porazil Fošuma, ale ve druhém kole na nasazeného Šolara nestačil. Ve druhém kole vypadl také Kuba s druhým nasazeným Waliszewským.

V singlu holek to s losem bylo podobné. Klárka dostala ve druhém kole první nasazenou Osladilovou, kdy sice prohrála, ale po velice dobrém výkonu. Už ve třetím kole svedl los dohromady Ivanku s Vandou. První set byl velice nervózní a vyrovnaný, nakonec 24:22 pro Vandu. Druhý už byl podle skóre jednoznačnější a Vanda ho vyhrála 21:12, ale celý zápas byl velice bojovný a holky do to ho daly všechno. Ve čtvrtfinále Vanda po bojovném výkonu prohrála s Osladilovou, pozdější vítězkou celého turnaje.

Kuba s Kryštofem šli rovnou do druhého kola, kde narazili na nasazené Frýdka s Ptáčkem, které alespoň ve druhém setu pořádně potrápili.

Nejúspěšnější disciplínou tohoto turnaje byla jednoznačně čtyřhra dívek. Amálka s Nikolou šli přímo do druhého kola, kde narazily na nasazené jedničky Bursovou se Soukupovou. Ač se snažily, byl to pro ně příliš silný soupeř. Další dvojice ale předvedly výborné představení. Klárka s Vandou se spolu perfektně sehrály a jejich výkon byl nadstandardní, v osmifinále ve třech setech porazili nasazenou dvojici [3/4] Benišová, Dvořáčková a probojovaly se do čtvrtfinále. Tam už prohrály s další nasazenou dvojicí [5/8] Kalkušová, Trotzmullerová, ale utkání bylo zcela vyrovnané.

Ivanka s Kačkou Koliášovou předvedli spanilou jízdu, která skončila vítězstvím celého turnaje, kdy postupně vyřadili nasazené jedničky Bursovou se Soukupovou a ve finále nasazené dvojky Krulovou s Hálkovou. Čtvrtfinále, semifinále a nakonec i finále holky odehrály na tři sety a jejich výkon byl vynikající a především psychychicky to zvládly, hlavně ve finále, kdy po prvním těsně prohraném setu a nepříznivém stavu v polovině druhého setu se nepoložily a naopak se nadechly k obratu, vyhrály druhý set a třetí už měly pevně v rukou. Super výkon, palec nahoru!