Ve dnech 12.-14. října hostila hala SK Brno Slatina mistrovství ČR smíšených družstev dorostu. Prosecké družstvo se zúčastnilo pod vedením trenéra Tomáše Parkána v sestavě Václav Podivín, Václav Palán, Václav Obhlídal, Adam Šulc, Šárka Vlášková, Veronika Tvrdíková, Natálie Stará, Karolína Nachtmanová. V páteční kvalifikaci sehrálo tři utkání, dvě výhry a bohužel těsnou prohru s družstvem B.O. Chance Ostrava – to znamená celkové 9. místo.

Výsledky: online

Dobře organizovaný a výborně se navzájem povzbuzující tým, kde starší hráče vhodně doplnili mladší a mohli získat motivaci a sebevědomí pro svůj další rozvoj – takový byl obrázek týmové soutěže MČR. Velká škoda, že se nepodařilo proniknout mezi osm nejlepších týmů, což by znamenalo další 4 kvalitní utkání a o to víc získaných zkušeností.

V páteční kvalifikaci jsme nejprve porazili BaC Kladno poměrem 6:1, kdy pouze Adam na jedničce podlehl Michalu Morávkovi, jinak bodovali ve dvouhrách Vašek Palán, Šárka a Kája, Vašek s Vencou v deblu, Natálka s Verčou, které si poradily s výrazně staršími soupeřkami, a také v mixu Venca se Šárkou.

Bohužel, druhý zápas proti ostravským „bochánkům“ nám výsledkově nevyšel. Důležitý první singl zvládl i přes drobné zdravotní omezení Adam, který přehrál reprezentačního kolegu Matěje Rzeplinského 21:17 22:24 a 21:17; vypořádal se i s nevydařenou koncovkou 2. sady, kdy ztratil vedení 18:12. Druhý bod přidal Vašek Palán proti Matulovi; holčičí singly ale jak Šárka s Růžičkovou tak Kája s Žurkovou prohrály. Vedení 3:2 získali Vašek s Vencou v deblu proti páru Matula-Rzeplinski. Verča s Naty prohrály s Moravcovou a Růžičkovou, rozhodoval tedy mix. V něm po lepším výkonu zvítězil pár Matula-Moravcová a poslal tak Ostravu do hlavní soutěže.

V závěru nám zbylo utkání proti BK 1973 Benátky n. Jiz. Oba týmy už věděly, že do sobotního programu nepostoupí, a tak dostaly šanci širší sestavy. Při výhře 6:1 bodovali v singlech Vašek O. a Venca, Kája proti Pokorné, Vašek O. s Vaškem P. v deblu, Natálka se Šárkou v dívčí čtyřhře a mix Venca-Naty. Bod Benátek zařizovala reprezentatka U19 Kačka Zuzáková, zápas proti ní byl ale pro Verču velkou zkušeností a zážitkem.

Celkově pěkný turnaj, kterému scházela pověstná „třešnička na dortu“ v podobě postupu do hlavní soutěže, přesto však bylo správně, že jsme se i s týmem bez medailových ambicí MČR zúčastnili a utvrdili v týmovém pojetí uvnitř individuálního sportu.