astrasV neděli 11. listopadu hostily dvě haly pražské Astry oblastní přebor kategorie U13. Prosecké vedly trenérky Dita Marešová a Anežka Limanovská. Proseckou skupinu tvořili Ivča Treperová, Vanda Sedláčková, Klárka Kučerová, Amálka Maixnerová, Nela Fenclová a kluci Kuba Pavlíček, Kryštof Coufal, Pepa Mrázek a Ondra Koranda, do plného počtu nám scházela Štěpánka Nýdrlová (toho času na kunratickém běhu) a nemocné Nikča Hrabcová.

Velký úspěch nám přinesly především holčičí disciplíny, když Ivča ovládla singl a Vanda s Klárkou debl. Tyto tři hráčky také budou reprezentovat náš oddíl na mistrovství ČR U13 příští týden v Českém Krumlově.

Výsledky: online

V mixu jsme měli první nasazený pár, Kryštofa s Vandou. Ti prošli přes tři soupeře až do finále (i když s dvojicí Švarc-Davídková to bylo až 22:20 ve třetím setu); v něm ale bohužel nestačili na Janíčka a Paterovou. Třetí místo a bronzové medaile si vybojovali Klárka a Filip Titěra.

Ve dvouhře chlapců prošel nejdále Kryštof do čtvrtfinále, kde podlehl Jonáši Markovi, výkon ale nebyl beznadějný. Kuba s Ondrou a Pepa se dostali do druhého kola.

To mezi dívkami jsme reálně bojovali o postup. Ten bohužel nevyšel Vandě, která v semifinále těsně podlehla dvakrát 18:21 Koliášové. Pomstila ji ve finále Ivča, která Koliášovou přehrála v prvním setu, druhý soupeřka pro zranění kyčle vzdala.

Ve čtyřhrách se postup nepodařil klukům, ambice mohl mít Kryštof spolu s Markem Čepelou, ale po třech setech podlehli v semifinále páru Hašek-Titěra. Mezi dívkami už to bylo lepší, když Klárka s Vandou celý turnaj vyhrály a zajistily si tak start na MČR U13 v Českém Krumlově. Jedno kolo v pavouku uhrály i Amálka s Nelou.

Dlouhý a pro mnohé velmi náročný turnaj byl také jedním z posledních měření sil před finále play-off družstev U13, tak věřme, že se potkáme s ještě o fous lepší formou; a holkám držíme palce příští týden na republikovém šampionátu!