20181202_164320[1]Otevřený turnaj GPC U15 pořádaly o víkendu 1.-2. prosince Lužiny v hale Jeremi Sport. O turnaji informuje Zdeněk Krejčí:

Dvoudenního otevřeného turnaje U15 uspořádaného oddílem BC Activ Lužiny ve sportovním centru Jeremi se zúčastnila celá řada našich hráčů a hráček kategorie U15 i U13 a neodjeli ze západu Prahy na Prosek v žádném případě s prázdnou.

Turnaj se hrál švýcarským systémem na sedm (oba singly v sobotu) resp. na pět (všechny tři párové disciplíny v neděli) odehraných zápasů. Každý zápas pak trochu netradičním způsobem na dva odehrané (nikoliv vítězné) sety do patnácti bodů bez nastavení, přičemž za každý set byly ve hře tři body do tabulky a při zisku alespoň deseti bodů v setu se tyto tři body dělily v poměru 1:2 (pamětníci zavzpomínají na „staré dobré“ Radonice).

Nejvýraznějšího úspěchu v rámci celého turnaje dosáhla stále ještě do kategorie U13 patřící Vanda Sedláčková, která kralovala celému poli čtyřiadvaceti hráček v disciplíně singl a získala tak do prosecké pokladnice zlato.

Nedělní párové disciplíny pak byly pro Prosek dobou bronzovou a bramborovou. V mixu unikl bronz jen horším poměrem míčků dvojici Petr Krejčí – Naty Pávová, oba si to však vynahradili v deblech. Bronz v deblu chlapců brali Petr společně s Tomášem Orlíkem, v deblu dívek Natka s Ivčou Treperovou. Nepopulární „brambory“ pak zbyly ještě v deblu dívek na Vandu s Klárou Kučerovou.

Umístění:

SINGL CHLAPCI (37 startujících):

10. Honza Solar

11. Jiřka Zlatník

14. Pepa Rákosník

32. Šimon Pražský

SINGL DÍVKY (24 startujících):

1. Vanda Sedláčková

10. Ivča Treperová

MIX (21 párů)

4. Petr Krejčí – Naty Pávová

5. Klára Kučerová – Filip Jurča (Lanškroun)

7. Ivča Treperová – Michal Moravec (Astra)

12. Jirka Zlatník – Helena Chvalová (Radotín)

13. Vanda Sedláčková – ???

DEBL CHLAPCI (15 párů):

3. Petr Krejčí – Tomáš Orlík

6. Pepa Rákosník – Jirka Zlatník

11. Honza Solar – Šimon Pražský

DEBL DÍVKY (11 párů):

3. Naty Pávová – Ivča Treperová

4. Klára Kučerová – Vanda Sedláčkov