20190127_123410O víkendu 26.-27. ledna hostila Aš první letošní celostátní turnaj GPA kategorie U13. Do západního cípu republiky cestovali Kryštof Coufal a Amélie Maixnerová pod vedením trenérky Dity Marešové. V tvrdé republikové konkurenci se vůbec neztratili, a to přesto, že jsou oba teprve prvním rokem ve „třináctkové“ kategorii, Kryštof dokonce po boku Marka Čepely z pražské Astry vybojoval druhé místo ve čtyřhře chlapců.

Výsledky: tournamentsoftware

Mix hráli Kryštof a Amálka spolu, obhájili v něm své nasazení jako 5/8. Byly to dva náročné zápasy proti párům složeným z hráčů Nového Města n. Metují a Olomouci – nejprve zdolali Slavíka a Axmanovou 22:20 a 21:18, pak Patzáka a Zbořilovou 21:19 ve třetím setu. Krumlovský pár Jurný-Mikešová byl už nad jejich síly sety 11:21 a 18:21, z Aše tak vezou čtvrtfinále.

To si vybojoval Kryštof také v chlapecké dvouhře, když vyřadil Marka Pavliše a následně ve třech setech i Ondřeje Kaplana. Naději na medaili však utnul brněnský Michael Havlíček.

Amálka také zvládla první kolo proti Anežce Chládkové. Ve druhém bojovala na tři sety proti favoritce Tereze Czajové z Orlové, ale třetí set rozhodně získala pro sebe soupeřka. Ale startovní pole holek je velmi vyrovnané a už příště to může být mnohem lepší…

V deblu spolu s Erikou Osičkovou z Astry prožily holky nešťastnou koncovku třetí sady a podlehly páru Brázdová-Skrčená 20:22 už v prvním kole.

Kryštof oproti tomu s Markem Čepelou vytvořil úderné duo a povedlo se mu projít až do nedělního finále! Kluci postupně porazili páry Jurný-Pražák, v koncovce třetího setu 22:20 nasazené Bouberleho a Kaplana a v semifinále též dvojici Kerpl-Štych. Až ve finále nestačili na suverény turnaje Vaška Simona a Adama Srnce výsledkem 9:21 a 15:21.

Gratulujeme všem našim hráčům a věřme, že pro ně republikové úspěchy budou velkou motivací na sobě dále pracovat a příště výsledky ještě vylepšit 😉