20190330_121114Další z dobře obsazených turnajů GPC, tentokrát pro kategorii U17, se konal v sobotu 30. března v Liberci. Proseckým hráčům se podařilo vybojovat hned pět bronzových medailí – v singlu Kája Nachtmanová, v mixu Tomáš Orlík s Natálkou Starou a ve čtyřhrách to pak byly páry Tomáš Orlík-Petr Krejčí, Kája Nachtmanová-Tina Kozempelová a Ivča Treperová-Kačka Koliášová.

Výsledky: XLS

V mixu Tom a Naty jako turnajové dvojky podlehli v semifinále pozdějším vítězům. Dobrý výkon také Ivča s Petrem, kteří se zastavili ve čtvrtfinále.

Ve dvouhrách kluci nezazářili – Tomáš podlehl ve vyrovnaném zápase Bláhovi, Petr zvládl první kolo, pak nestačil na Hurtíka. Kája se přes dva třísetové zápasy (z toho jeden proti Naty) dostala do semifinále a vybojovala tak jedinou singlovou medaili. Ivča mohla litovat losu, kdy už v druhém kole šla proti pozdější vítězce.

Tom s Petrem v deblu prošli do semifinále, na Pateru s Hurtíkem tam uhráli 12 a 14 bodů. Mezi dívkami Kája i Ivča prošly do semifinále, zejména Ivča bude litovat těsně prohraného třísetového semifinále.

Dobrý turnaj s výborným hráčským obsazením, na čtyřech kurtech se opět hrálo do večerních hodin, ale tyto zápasové zkušenosti jsou pro naše hráče cenné a je na nich, jak je využijí dále.