Prosek teamV neděli 22. září se v Plzni konal turnaj GPC věkové kategorie U17. Prosecké barvy v něm zastupovali Natálka Stará, Petr Krejčí, Tomáš Orlík a Pepa Rákosník. Dosáhli na moc pěkné výsledky – Naty s Tomem vyhráli mix, dále jsme získali 2. místa Petra v singlu a spolu s Tomem v deblu a 3. místa Naty v singlu, Petra v mixu a Pepy v deblu.

Výsledky: tournamentsoftware

Níže komentář k turnaji od Zdeňka Krejčího:

Mix:
1. Naty + Tom
3. Petr + Viki Hoffmanová (Karlovy Vary)
5.-6. Pepa + Tereza Korčmarošová (Karlovy Vary)
Pepa s Terezou bohužel hned v prvním kole proti Tomovi a Naty, při malém počtu mixů se hrálo i o pořadí (5. až 8., o 3./4. místo se nehrálo), v něm si spravili chuť proti Jůzovi a Dvořákové.
Tom s Naty pak otočené docela pohledné semifinále s Petrem a Viki na tři sety a ve finále už velmi kvalitní mix proti jedničkám Franta-Žurková. Forma zdá se přišla o týden později než měla :-).

mix (1)

Singl kluci:
2. Petr
5.-6. Tom
Tom bohužel dostal hned na úvod do čtvrtfinále Frantu a ten si ho pohlídal. O umístění pak pohodlně přehrál Jůzu.
Petr se trochu protrápil čtvrtfinále proti Kretkovi, ale ve semifinále po výborném výkonu získal cenný skalp Matěje Šilhana. Ve finále proti Lešťákovi (v semifinále porazil Frantu) fungovala Petrova hlava a fyzické síly (přeci jen, semifinále bylo fyzicky, psychicky i emotivně hodně náročné) jen dvě třetiny prvního setu (do vedení 14:13), pak už odpadl.

singl Petr finale

Singl holky:
3.-4. Naty
Ve čtvrtfinále s přehledem přehrála Fuchsovou, ale v semifinále na celkovou vítězku Žurkovou (z Ostravy – slušný výlet) neměla.

Debl kluci:
(při čtyřech dvojicích se hrál skupinově)
2. Petr+Tom
3. Pepa + Matěj Novák (SK Péřák)
Třikrát škoda. Pětkrát škoda. Desetkrát škoda. Rozhodoval poslední zápas dvou neporažených deblů – Petra s Tomem proti Lešťákovi se Šilhanem. Kluci výbornou hrou ovládli jasně první set a ve druhém se oba páry tahaly celý set až do dlouhé koncovky. Naši kluci promarnili tři mečboly, dva setboly naopak odvrátili, třetí už ne. To je zlomilo a třetí set už byl formalitou.
Pepa s Matějem Novákem porazili Jůzu s Matiskou a za to brali bronz. Ani zápas proti Lešťákovi se Šilhanem nebyl úplně marný.

debl Prosek