ksajdksajdklaO víkendu 7.-8. března se v Mostě konal turnaj GPB dospělých – Pohár badmintonové akademie. Zúčastnila se i skupina proseckých, jako herní test před blížícím se finále první ligy. Hráli Jitka Benešová, Václav Podivín, Adam Šulc, Šárka Vlášková, Jan Vorlík a Míša Zelinková.

Největšího úspěchu dosáhla Míša třetím místem v singlu.

Výsledky: online

V mixu jsme měli hned několik párů. Honza s Jíťou uhráli kolo proti páru Mirvald-Pazderová, pak ve dvou setech 20:22 prohráli se Skálou a Krpatovou, nakonec stříbrnými. Velká škoda! Míša hrála nakonec spolu s Vojtou Bízkem a postoupili do čtvrtfinále díky dvěma zvládnutým tříseťákům, pak vypadli právě se Skálou a Krpatovou. Stejně daleko se dostali i Adam s Klárou Šilhavou přes dvojice Port-Strnadová a Králíček-Koldová. Nad jejich síly byli pozdější vítězové Synovec a Sonnková, stejným soupeřům o kolo dříve podlehli i Venca se Šárkou, které může těšit skalp kvalitní dvojice Klimeš-Krocová.

Do singlu mužů zasáhl jen Honza, v prvním kole porazil Ondřeje Šilhana, ve druhém podlehl na tři sety Michalu Grundovi. Mezi ženami pak hrála singl jen Míša, sobotním programem prošla přes dvě výhry nad sestrami Kohoutovými, ve čtvrtfinále porazila Anežku Nováčkovou. V nedělním semifinále však ve třech setech nestačila na Soňu Hořínkovou.

Konečně v deblu Venca s Honzou porazili pár Patera-Pospíšil a svedli vyrovnaný souboj na tři sety s pozdějšími vítězi Šídou a Voráčem. Šárka s Jitkou porazily pár Koldová-Štroblová, ve druhém kole byly vyřazeny další domácí dvojicí Brožkovcová-Krocová.