Pozornost oddílu se nesoustředila v sezóně 1990/91 zdaleka jen na soutěže dorostenců a dospělých. Družstvo žáků žilo celou sezónu v očekávání velkého úspěchu. Už loni skončilo na mistrovství republiky (federální mistrovství se v této kategorii nehrálo, takže šlo o nejvyšší možnou metu) druhé. A podařilo se – tým ve složení Stádník, Svoboda, Nachtman, Stádler, Pulchart, Homůlková, Macková, Pražáková zvítězil v krajském přeboru a ani na mistrovství nepoznal přemožitele.

V prvním kole žáci porazili Sever 6:1, ZMZ a Kladno shodně 4:3. Pak rozdrtili rivala ze Spojů 7:0, ale podlehli nečekaně Královu Dvoru 1:6. Ve třetím kole zopakovali a ještě vylepšili výsledky z prvního – Sever porazili 7:0, Kladno 6:1 a ZMZ 4:3. A v posledním kole vyhráli 7:0 nad Severem, 5:2 nad Kladnem, 4:3 nad ZMZ a stali se krajskými přeborníky.





Na přeboru České republiky hráli ve skupině tři čím dál vyrovnanější zápasy. Ve všech se dařilo, Orlová padla poměrem 6:1, Ivančice 5:2 a Podbořany 4:3. Ve finále se opakoval loňský souboj: ČKD Kompresory vs. Český Krumlov. Jihočeši byli ale tentokrát na Filipa a spol. krátcí (že Filip za rok pořádně vyrostl, o tom nemůže být sporu), vyhráli jsme 4:3 a mohli se těšit z titulu mistrů republiky.

Z individuálních výsledků stojí za zmínku například vítězství Evy Mackové na krajském přeboru v singlu a v mixu s Michalem Svobodou, vítězství Mackové a Homůlkové v deblu na národním turnaji v Plzni, či druhé místo stejné dvojice z Českého Krumlova.