sssssVe španělském městě Benalmadena se konal ve dnech 3.-5. února turnaj evropského okruhu U17. A protože mezinárodních turnajů není na začátku roku příliš, vyrazila sbírat zkušenosti i početná skupina našich hráčů. Za péči o ně děkujeme především trenérce Markétě Osičkové a všem, kteří se podíleli na zorganizování leteckého zájezdu do Španělska.

Výsledky: online

Výpravu tvořili: Erika Osičková a Marek Čepela z Astry ZM, z našich pak Štěpánka Nýdrlová, Kryštof Coufal, Filip Titěra, Lukáš Thor a Petr Bříza.

Do mixu zasáhli Lukáš s Erikou a Petr se Štěpánkou, a to se shodným výsledkem dvou uhraných kol a umístění mezi 16 nejlepšími. Lukáš s Erikou zvládli souboj se švýcarskými soupeři, ale odešli poraženi silným německým párem Kaschura-Nilges. Petr a Štěpi porazili na tři sety soupeře z Francie, ve dvou jasných sadách místní hráče a odešli poraženi až ukrajinským párem Chyrun-Almalahla.

Také v singlu prošla Štěpánka do 16 a potvrdila tak své nasazení, poradila si s domácí hráčkou Alvarez a s Laurou Végh ze Švýcarska. Pak svedla třísetový, ale bohužel neúspěšný boj s turnajovou čtyřkou Kajou Ziolkowskou z Polska.

Mezi chlapci Kryštof uhrál jedno kolo díky třísetové výhře nad Miautonem ze Švýcarska, podlehl pak Schmidovi z Německa. Lukáš bohužel hned v prvním zápase na tři sety podlehl taktéž německému hráči Braachovi. Jedno kolo proti Španělovi Bejarovi uhrál Filip, jeho katem se stal dobře známý Ukrajinec Kunin. Obdobně pak Petr porazil v prvním kole domácího Reye, ale podlehl nasazenému Isabalovi.

V deblech se nám příliš nedařilo, když Štěpi s Erikou podlehly už v prvním kole polské dvojici Jachimek-Ziolkowská ve dvou setech. Také Kryštof s Filipem nestačili na německý pár Emmerich-Kaschura.

Vzhledem k tomu, kolik mají někteří hráči natrénováno a zraněním či nemocem, s kterými se potýkali, je už úspěchem, že turnaj odehráli se ctí a neztratili se v mezinárodní konkurenci. Díky patří všem a zejména pak Markétě za koučink, a zkušenosti z výborně obsazeného circuitu se určitě budou hodit. Gratulace patří Markovi, který spolu s Adamem Srncem uhrál bronzovou medaili v chlapecké čtyřhře.