Turnaj GPA U17 v Brně se konal ve dnech 22.-23. dubna. Českou špičku hostila X-Arena ve Slatině a prosečtí nechyběli ani v akci, ani na stupních vítězů. První místa si vybojovali v deblu Kryštof Coufal, Filip Titěra a Klára Gerbelová, k tomu jsme přidali ještě dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Výsledky turnaje

Hráče vedli trenéři Vít Šeďa a Tomáš Krajča, za pomoc taktéž děkujeme Standovi Kohoutkovi. Prosecké barvy hájili Petr Bříza, Kryštof Coufal, Klára Gerbelová, Lukáš Thor a Filip Titěra.

Nejslabší disciplínou pro nás byl mix, kde pouze Petr po boku Veroniky Burdové dokázal uhrát jedno kolo.

Singly už byly o něčem jiném. Lukáš jako nasazená jednička procházel pavoukem, ve čtvrtfinále bohužel vyřadil Filipa, v semifinále pak podlehl na tři sety Kryštofu Klímovi, když ho v průběhu zápasu trápily křeče. Zajímavý turnaj prožil Petr, který po vyhraném prvním kole nečekaně porazil Lukáše Patzáka díky agresivní a bojovné hře. Ve čtvrtfinále však prohrál celkem jednoznačně právě s Klímou. Konečně Kryštof ve druhém kole po nevydařené hře a přístupu k zápasu podlehl Kaplanovi.

Mezi dívkami hrála singl jen Klára, ale vedlo se jí tentokrát skvěle. Jako tradičně bojovala na kurtu hodně sama se sebou, ale více než obvykle se dokázala přesvědčit, že vyhrát může; díky tomu zvládla třísetovou bitvu s Tománkovou, ve čtvrtfinále udolala díky trpělivé a intenzivní hře Terku Grznárovou a v nedělním semifinále si poradila i s dalším překvapením turnaje, Natálií Krajčí z Kopřivnice. Až ve finále nenašla recept na hru Elišky Mikešové, druhé místo je přesto pro Kláru skvělým výsledkem.

Nejvíce se nám pak dařilo ve čtyřhrách. Mezi kluky došlo na téměř čistě prosecké finále, brněnská dvojice Lukáš + Michael Havlíček odešla ve dvou setech poražena od Kryštofa s Filipem. Ti se na debla dobře namotivovali a předváděli nejen hecování, ale i herní kvalitu. První místo bylo zaslouženou odměnou.

V dívčím pavouku Klára spojila síly s Terkou Grznárovou a dopadlo to neméně dobře. Nejtěžším zápasem bylo asi semifinále proti ústeckému páru Niedermayerová-Ševelová, které holky ve třech setech zvládly 21:18, ve finále pak porazily českokrumlovský pár Fišerová-Kozáková už na dva sety. Premiérové zlato z GPA pro Klárku a druhé prosecké v rámci vydařeného víkendu.

Ve startovním poli (hlavně dívek) samozřejmě některé hráčky chyběly (i prosecké). Přesto či spíše právě proto jsou dobré výsledky cenné – díky tomu víme, že i další hráči na sobě pracují, mají potenciál uspět a v dobré formě mohou čelit těm nejlepším.

Díky patří všem hráčům a taktéž rodině Thorových, která ubytovala většinu našeho týmu 🙂 Tak zase brzy na áčkách U19…