V posledním dubnovém víkendu se konal celostátní turnaj GPA U15 v nejvzdálenějším bodě republiky a to ve Vendryni.

Za náš oddíl startovali Petr Bříza, Dan Nachtman, Matyáš Hašek, Agáta Maixnerová, Kristýna Zátková, Klára Tvrdíková, Veronika Berková a Kristýna Gerbelová pod vedením trenérů Anežky Limanovské a Martina Nachtmana.

Výsledky turnaje

Nejvíce se dařilo Petrovi, který si vybojoval zlatou medaili v singlu, kdy ve finále porazil svého deblového parťáka Petra Martince, se kterým následně vyhráli debla. Petr si v singlu poradil nejdříve s Danem Čadou, pak Gabrielem Trkanem, v semifinále se Stebelem a nakonec ve finále i s Martincem. Do singlu kluků zasáhli i Dan s Matyášem ale tam byl los příliš krutý a kluci odešli poraženi od Valáška a Matyáš od Martince.

Do debla kluků spojil Dan síly s rychnovským Tomášem Klapalem kvůli nemoci stálého parťáka Máry Nechvátala a nejdříve si hravě poradili s dvojící Michl – Hnaníček a pak pro nesehranost a zbytečné chyby odešli poraženi od dvojice Čada – Puffr. Matyáš se svým tradičním parťákem Skrčeným nedokázali přestřílet a přehrát vysokou dvojici Paulík – Žibřický.

Do singlu holek se probojovala Klárka, která nestačila na Dejlovou, Verča, která porazila Antalovou a  nenašla recept na skvěle hrající Majerovou. Agátka neměla dost na mnohem vyšší Hniličkovou a odešla poražena, stejně jako Kristýnka, která odešla poražena od Pončové.

V mixu se nám podařilo prostřílet až do čtvrtfinále, kdy Klára spojila síly s Mírou Teplým a podlehli pozdějším vítězům Čada – Holubářová, Dan s Agátkou odešli poraženi od páru Stebel – Dejlová, Verča se Šimonem Soukupem nedokázali najít recept na dvojici Bednář – Burdová.

V deblu holek si Klárka s Verčou odnesly porážku po dlouhé bitvě s dvojicí Dufková – Hodačová a Agátka s Kristýnkou neměly dost sil na krumlovskou Pražáková – Hniličková.

Turnaj pro nás byl parádní týmovou akcí, plnou smíchu, zábavy a energie nejen na kurtech!

 Vzhůru do další práce ať jsme zase o kousek lepší!

Anežka L.