Ve dnech 13.-14. května hostilo Brno celostátní turnaj pro kategorii U19. Startovala na něm početná skupina proseckých a vybojovala skvělé výsledky – zejména zlaté medaile Vandy Sedláčkové v singlu a Ivany Treperové v deblu. Hráče v turnaji vedl trenér Tomáš Parkán.

výsledky online

Z proseckých do turnaje zasáhli Jana Flusserová, Klára Gerbelová, Gabriela Kuptíková, Amélie Maixnerová, Karolína Nachtmanová, Vanda Sedláčková, Lukáš Thor, Filip Titěra, Ivana Treperová a Jiří Zlatník.

V mixu získala bronzovou medaili Ivča po boku Ondry Běhounka, do osmičky se dostala též Vanda s Patrikem Fucimanem a Filip s Ami.

Vanda bez ztráty setu ovládla dvouhru dívek, ve finále přehrála i svou tradiční soupeřku Petru Benišovou. Ta vyřadila ve čtvrtfinále po těsných třech setech Ami.

V deblech Jirka spolu s Petrem Hnilicou došli do osmičky a podlehli dvojici Havlíček-Maňásek. Ještě dál se dostal Lukáš spolu s Michaelem Havlíčkem, a to do semifinále, stejný východočeský pár však byl i nad jejich síly.

Mezi dívkami z rozhodnutí reprezentačního trenéra nastoupila Ivča s Kateřinou Osladilovou a turnaj beze ztráty setu vyhrály. Doplatily na to ve čtvrtfinále též Gabča s Janou.

Gratulace všem k pěkným výsledkům a medailím, další „áčkové“ klání čeká U19 v podzimní části sezony.