olymp

Velkého úspěchu dosáhl náš oddíl minulý týden na Letní olympiádě dětí a mládeže v Plzni. V soutěži žáků, kteří tentokrát reprezentovali jednotlivé kraje, se do výběru Prahy dostal Vašek Palán. A povedlo se mu spolu s Adélou Vackovou z Meteoru dosáhnout na druhé misto ve smíšené čtyřhře. V singlu i deblu obsadil Vašek shodně 9. pozici.

Prohlédněte si: kompletní výsledky

Největšího úspěchu dosáhl Vašek hned v prvním hracím dnu. V úterý byly na programu LODM mixy, Vašek s Adélou byli nasazeni jako 3/4. Po volném kole si hladce poradili s dvojicí Mráz-Šmídová. Ve čtvrtfinále na tři sety porazili Adama Twardzika a Beatu Fukalovou. V semifinále pak ve dvou setech přehráli Martina Siegla a Kateřinu Stehlíkovou. Až ve finále poznali porážku, když nestačili na výkonnostně dominantní pár Cristian Savin-Kateřina Zuzáková.

V dalších disciplínách už se Vaškovi dařilo méně. V singlu po úvodním vítězství nad Jaroslavem Chlubnou podlehl ve dvou setech Tomáši Švejdovi. Ve čtvrtečním deblu pak spolu s Vojtou Seberou doplatili na obtížný los – hned do prvního kola dostali pozdější vítěze Cristiana Savina a Vojtěcha Mišutku, kterým podlehli 18:21 a 7:21. Velká škoda – jinak na medaili rozhodně měli.

Vašek se tak stal s trochou nadsázky naším prvním olympionikem 😉 A patří mu velká gratulace k zisku stříbrné medaile.