IMG_3588Soustředění pro naše hráče z kategorie přípravek a mladších žáků, jako i pro nové zájemce o badminton, hodnotí trenérka Anežka Limanovská: ¨

První týden již tradičního soustředění Letní školička v termínu 13.-17. 8. proběhl podle plánů a se spoustou nových hráčů, kteří začali poznávat krásy badmintonu. V pondělí jsme se sešli v Knoflíku v plném počtu téměř dvaceti hráčů a po prvním seznámení jsme vyrazili na první trénink do BB Areny.

Prohlédněte si: fotografie ze soustředění

Dopolední fáze byla vždy zaměřená na jeden nový úder (kraťasy, klíry, loby nebo drajvy) a přidávali jsme do toho švihadla, oblíbený koordinační žebřík a další pomůcky. Tréninky byly vždy proloženy hrou a spoustou soutěží. Následovala fáze oběda, který jsme měli přímo v Kantýně Koudelka na Proseku – děti byly nadšené, jídlo si pochvalovaly a jedly velké, dospělácké porce.

Poté jsme se přesunuli pěšky zpátky do Knoflíku, kde následoval poobědový klid – s knížkou, spánkem na gauči, společenskými hrami jako jsou šachy nebo člověče, nezlob se!

Odpolední fáze byla zaměřena na komplexnost badmintonu a všechny naučené údery se spojovaly dohromady. Na konec každého dne měli hráči dost prostoru a času si nové dovednosti vyzkoušet a vyzvat na zápasy i trenéry.

Zahráli jsme si i bobříka mlčení na cestu do haly, takže trenérka Anežka musela všem kupovat zmrzlinu protože všichni sázku vydrželi 😉

Díky hráčům za snahu a neutuchající úsměv a nadšení, díky trenérům Jirkovi, Kačce, Lucce, Vojtovi a Matesovi, díky p. Koudelkovi za úžasné obědy a centru Knoflík za prostor.