DSC_0441Tak jako každý rok naši letní přípravu uzavřelo soustředění zaměřené na párové disciplíny. Pod vedením trenéra Tomáše Parkána se v prostorách SOU Gastro-Pramen připravovaly více než dvě desítky proseckých badmintonistů, a soustředili se zejména na správné postavení, vzájemnou pomoc a volby v útoku – cvičení pro zlepšení taktiky a techniky pro čtyřhru a mix uzavřely náročný měsíc srpen, kdy jsme uspořádali hned pět badmintonových campů.

Od pondělí do pátku 27.-31. srpna trénovaly dvě skupiny hráčů. Menší skupinka mladších se seznamovala se základy čtyřhry – jak se správně postavit do útoku, obrany, mezihry, kam dát podání, příjem a jak si na kurtu vzájemně pomoci.

Starší skupinka už pracovala na pokročilejších tématech. Řada hráčů byla během letní přípravy zařazena do tréninků deblové specializace, v Kralupech trénovali deblovou mezihru, v Nové Včelnici jistotu v obraně a v Pramenu tedy došlo na útočné situace.

Pracovití hráči, náročné tréninky a dobrá atmosféra charakterizovaly poslední soustředění našeho nabitého léta. A teď už s chutí do závodní sezóny!