WhatsApp Image 2020-07-11 at 14.14.19Ve dnech 6.-10. července proběhl další ročník kondičního soustředění. Na již tradičním místě, v Havlíčkově Borové a chalupě rodiny Krajčovy, se na podzimní část sezóny připravovala dvanáctka hráčů. Běžecké a posilovací tréninky doplnila také kompenzace v podobě jógy a protahovacích cvičení s Aničkou Krajčovou, náročný sportovní program pak pohodový společenský ve volných chvilkách.

Letos se zúčastnili: Míša Zelinková, Verča Tvrdíková, Gabča Kuptíková, Ivča Treperová, Venca Podivín, Kuba Riegr, Honza Šnaiberk, Adam Šulc, Petr Krejčí, Tomáš Orlík, Jirka Zlatník a Tomáš Krajča.

V rámci programu hráči absolvovali každý den ranní výběh a rozcvičení s atletickou abecedou i pohybovými hrami a aktivitami. Po snídani a krátkém odpočinku následovalo obvykle testování pohybových schopností – flexibility, rovnováhy, frekvence či koordinace na základě standardizované testové baterie. Dopolední fáze se zaměřovala na reakční rychlost, koordinaci, frekvenci či rychlostní vytrvalost. Odpoledne pak bylo věnováno krátkodobé či střednědobé vytrvalosti a síle. A večer došlo na velmi důležitou kompenzační fázi – vyrovnávací a protahovací cvičení pod vedením Aničky doplnilo fyzicky náročné tréninky a umožnilo absolvovat celý program s maximální efektivitou a bez zranění.

Tak jako každý rok patří dík všem, kteří dorazili, že zvládli specifické podmínky „rodinného“ soustředění, přivezli spoustu dobrot, ochotně pomáhali s přípravami, vařením, topením i úklidem, vzájemně se podporovali, dali vše do tréninků a byli fajn tak, jak to badmintonisté umí…

A teď už „jen“ se stejnou chutí, elánem a pracovitostí pokračovat i v badmintonové části letní přípravy 😉