Sezónu 1989/90 zahájilo tradiční soustředění v Loučovicích pod vedením p. Boháče a M. Nováčkové. Kronika říká: letos jsme převážně jen hráli, ani děti toho moc nenaběhaly. A možná právě proto se našim hráčům v družstvech výjimečně nedařilo. A-tým skončil poslední v celostátní lize a spadl do národní ligy. Béčko se v národní lize udrželo, ale skončilo až šesté, a jen nově založené céčko vyhrálo oblastní přebor a postoupilo do KP. Družstvo dorostu skončilo v kraji třetí za Spoji a Motorletem, a tak jen starší žáci mohli být na sezónu doopravdy pyšní: vyhráli KP a na přeboru ČR podlehli až ve finále Českému Krumlovu a skončili tak druzí. Žákovský B-tým skončil v KP 8. a C-družstvo se pohříchu v průběhu sezóny zcela rozpadlo. Družstvo mladších žáků skončilo v KP 6.

Liga byla plná smůly, píše kronika, a má pravdu. Začala v prvním kole nadějně, když jsme porazili Meteor B 6:5 („Prohrávali jsme 2:5, ale vyrovnali jsme a poslední bod vybojovala Veronika nad Šimákovou.“). Následovaly ale prohry 4:7 se Spoji A i Spoji B a k tomu si ještě Pavel Kubiš při druhém mečbolu na Jandu přetrhl achilovku a nezbylo, než aby ho pan Boháč odvezl do nemocnice. V dalším kole jsme sice porazili Bratislavu 10:1, ale podlehli Meteoru B 3:8 a Liberci 4:7. A v kole posledním, které se hrálo v naší domácí tělocvičně, jsme získali body skrečí 11:0 proti Bratislavě, ale ztratili těsnými porážkami 5:6 s Meteorem B a Libercem. Dohromady tedy: sestupová příčka družstva v sestavě: Jan Jurka, Radek Gregor, Pavel Kubiš, Jiří Parkán, Jan Boháč, Dana Matoušková, Veronika Vopálenská.






B-tým hrál v národní lize s těmito hráči: Jiří Mrázek, Štěpán Králík, Jan Brada, Vladimír Mikulka, Petr Kočí, Vratislav Vostřák, Jandík, Diana Stádníková, Michaela Bencová, Gábina Filzová, Šárka Kristlová.Družstvo zaznamenalo výsledky: Plzeň 1:7 Hradec Králové 1:7 ZMZ 6:2; Hradec Králové 1:7 Plzeň 2:6 ZMZ 5:3; Spartak Brno 3:5 Loko Brno 3:5; Spartak Brno 6:2; Ostrava 7:1 Bohumín 4:4 a skončilo 6.

C-tým hrál oblastní přebor v sestavě Jan Jurka st., Ivan Jungmann, Vojtěch Beneš, Jan Řasa, Radek Procházka, Petra Jungmannová, p. Vlčková, p. Jurková, Milada Nováčková a takřka pouze vyhrával. Výsledky: Plynárna 7:0 Rakovník 5:3 Zbraslav 6:2 Loko B 8:0 Svoboda 4:4 Rudná 3:5 Chemie B 6:2 Svoboda 8:0 Benátky 6:2 ZMZ C 5:3 Plynárny 7:1 Zbraslav 7:1 Rakovník 5:3 Plynárna 7:1 ZMZ C 5:3.

Dorostenci měli sestavu mírně oslabenou – Vítek Šeďa, David Klubal, David Plašil, Petr Boček, Dita Feiferová a Iva Nováčková přesto bojovali o postup na republikoví přebor, v kraji ale skončili třetí po výsledcích Radotín 5:2 ZMZ 4:3 Spoje 3:4 Kladno 4:3 Motorlet 2:5 Spoje 3:4 Motorlet 2:5 ZMZ 4:3 Motorlet 3:4 Spoje 4:3 ZMZ 5:2. Vyhrály Spoje před Motorletem.

B-tým starších žáků pouze prohrával, a jedinkrát zabodoval nad Týncem. Naopak áčku se dařilo, když zvítězilo v krajském přeboru po výsledcích: ČKD B 6:1 Týnec 7:0 Spoje 3:4 Kladno 6:1 Benátky 2:5 KŽ 5:2 ZMZ 4:3 Benátky 3:4 KŽ 4:3 Spoje 3:4 Spoje 5:2 KŽ 5:2 Benátky 6:1. Na přeboru ČR hráli Lamm, Pulchart, Čapek, Stádník, Šajtar, Homůlková, Macková, Povondrová a Pražáková postupně 6:1 s Libercem, 7:0 s Dobruškou a 3:4 s Doubravkou. Přesto se dostali do finále, kde podlehli 1:6 Českému Krumlovu.

Mladší žáci neodehráli jedno kolo, na které nebyl doprovod, a jinak byli střídavě úspěšní: Sever 3:2 Kladno 2:3 ZMZ 1:3 Motorlet 2:3 Motorlet 3:2 Benátky 3:2 Sever 2:2 Sever 4:1 Motorlet 3:2 Benátky 1:4. Dohromady z toho bylo 6. místo.

Jak už bylo zmíněno, v družstvech se spíše nedařilo, ovšem přeboru přinesly spoustu medailí. Pojďme si je probrat postupně. Krajský přebor starších žáků: Šajtar a Feiferová v singlech třetí, Lamm-Pulchart a Feiferová-Macková druzí v deblech. Dita Feiferová je úspěšná i mezi dorostenci – na krajském přeboru je třetí v singlu a v mixu s Vítkem Šeďou, který s Brtvou vítězí v deblu. Přebor ČR v Přerově vyhrává Diana Stádníková v singlu, spolu s Danou Matouškovou je třetí v deblu. Dana je ještě druhá v mixu, který hraje s Gasparem ze Spojů.

Na přeboru ČSFR dorostenců vítězí v singlu Veronika Vopálenská před Dianou a Danou, dál vyhrává Verča s Dianou debl, Dana je s Gasparem druhá v mixu a medaili získává i Vítek Šeďa – třetí v singlu.

A konečně přebory dospělých. Ten krajský přinese druhé místo Verče (finále prohrává s Jitkou Lacinovou), deblu Parkán-Mrázek a třetí místa párům Kočí-Bencová a Kočí-Vostřák.

Na přeboru ČR je Dana s Dianou třetí v deblu, a na mistrovství ČSFR získává Honza Jurka třetí místo ve dvouhře, když se probil přes Nováka a Koukala až do semifinále, kde podlehl Svobodovi.