A-týmu dospělých se v sezóně 1988/89 opět povedlo dostat do horní skupiny o titul, pak už se ale dařilo méně. Výsledkem bylo celkové čtvrté místo za Spoji, Meteorem a Libercem. Více o průběhu soutěže už na rozklik.

V sezóně se ovšem nad poměry dařilo „rezervě“. Družstvo ČKD Kompresory B vyhrálo opět krajský přebor a tentokrát zvládlo i kvalifikaci, čímž si vybojovalo postup do národní ligy – druhé nejvyšší domácí soutěže. Tým ve složení Mrázek, Brada, Králík, Mikulka, Kočí, Beneš, Řasa, Filzová, Fibírová, Jurková uhrál v pěti kolech KP následující výsledky: Chemie 7:1 ZMZ 4:4; Motorlet B 8:0 Kladno 6:2 Spoje B 5:3; Svatyně 7:1 Spoje B 6:2; Spoje C 5:3 Spoje D 8:0 Kladno 7:1; Spoje C 3:5 Spoje D 4:2 Kladno 3:4. V kvalifikaci o národní ligu pak porazil Brno a Plzeň shodně 5:2, Opavu dokonce 6:1 a mohl slavit.






Přehled sezóny 1988/89 začněme tím nejdůležitějším: letní přípravou a změnami v oddíle. Soustředění proběhlo v Loučovicích pod vedením Jana Boháče a Milady Nováčkové v termínu 21.-27. srpna 1988. Co k němu říká kronika:

„Gregor, Šeďa, Matoušková, Stádníková, Vopálenská, Bencová, Filzová přijeli o den později z reprezentačního soustředění, které se konalo ve Chvalšinách pod vedením Miroslava Páva. Přivezli si odtud celé dvě krabice plné jídla, které se skládalo ze svačin, buřtů a opět buřtů.

Letos jsme v Loučovicích prožili více deštivých, sychravých, ale přesto veselých dní. V pondělí večer navštívila témař celá starší skupina kino ve Vyšším Brodě, aby zhlédla film Únos aut. Všem se to moc líbilo. Také ve středu se uskutečnila návštěva, tentokrát letního kina na Lipně, ale již v malém počtu. Dávali film Bounty. Ve středu odpoledne si mladší skupina udělala výlet na Lipno a další den také na Čertovku. Ve čtvrtek večer se také konal táborák, při kterém se všichni bavili s kytarou, na které se střídali Iva Nováčková, Dana Matoušková a Láďa Mikulka. Některé písničky Ládi byly opravdu originální. Některé si dokonce skládá sám.

Malý turnaj soustředění se odehrál již v úterý a zvítězili Vopálenská Veronika (ve finále porazila Matouškovou) a Radek Gregor (ve finále zdolal Jirku Parkána, který předtím urputně bojoval s Honzou Boháčem). Nejzajímavějším zápasem byl asi boj mezi Bradou a Boháčem (zvítězil).

Večery trávili dospěláci s dorostenkami a dorostenci většinou nad karetní hrou „Mrtvý pták“. Dospěláci plnili svůj volný čas mariášem, žactvo většinou hrálo kroket.“

A kdo se zúčastnil? Mladší žáci Stádník, Svoboda, Homůlková, Macková, Vondráková, starší žáci Lamm, Šajtar, Čapek, Pulchart, Svoboda, Feiferová, dorostenci Šeďa, Matoušková, Vopálenská, Stádníková, Bencová, Filzová a Nováčková a dospělí Parkán, Mrázek, Mikulka, Brada a Gregor.

V letní přestávce mezi sezónami došlo k už dlouho avizovanému přestupu rodiny Lacinových na Meteor. Výměnou za ně ovšem přestoupil do našeho oddílu Pavel Kubiš, který se následně stal dlouholetou oporou ligového družstva.

V prvním kole první celostátní ligy jsme porazili Bohumín 8:3, prohráli s Meteorem 2:9 a zdolali Spoje B 8:3. Kronika k tomu říká: „Hráli jsme bez Honzy Jurky, který měl angínu. Kubiš sehrál pěkné zápasy s Kulhavým a Musilem, ale chyběla mu koncovka, takže odešel poražen. Králík sehrál špičkový zápas s Kučerou. Dotáhl ho do vítězného konce, kde málem padl a dál již nemohl téměř pokračovat, protože byl totálně odrovnaný.“

Další kolo bylo přímo hororové (chyběla tentokrát nemocná Dana Matoušková): dva debakly 0:11 s Meteorem („Výsledek je hrozný, ale za ním se skrývá 5 tříseťáků nedotažených do konce, bohužel.“) a Spoji („Výsledek opět hrozný a tentokrát jsme měli blízko ke dvoum bodům, když Radek hrál na 3 sety s L. Šrámkem a Veronika s Hlubučkovou.“) a porážka 5:6 od Liberce („Sehráli jsme 6 tříseťáků, z toho 3 vítězné.“).

Poslední kolo pak nebylo o moc lepší: prohra 2:9 se Spoji („Zabodovaly jen dívčí singly (Dana porazila Hnilicovou a Veronika Hlubučkovou).“), výhra 7:4 nad Libercem („Gregor nám v singlu zahrál na nervy, ale nakonec vyhrál. Přesto to však nestačilo na 3. místo.“) a prohra 1:10 s Meteorem („Jediný bod uhrála Diana vítězstvím nad Pávovou.“).

V individuálních turnajích je vynikajících výsledků opět mnoho, už v září na Memoriálu Holobradého je debl Vlčková, Stádníková druhý, na Velké ceně Chropyně překvapují výhrou v deblu Matoušková-Filzová („pro Gábinu, která se zúčastnila svého prvního dospěláckého turnaje, to byl veliký úspěch a také Dana byla spokojená, přestože ze své partnerky nebyla zprvu nadšená). Na turnaji GP v Plzni je debl Jurka-Gregor 2. a Parkán-Kubiš 3., v prosinci na GP v Hradci Králové Dana 3. v singlu a Diana s Verčou 3. v mixu, a krátce před Vánoci Honza Jurka a Radek Gregor vyhrávají v deblu GP na Meteoru, Parkán-Kubiš, Stádníková-Vopálenská a Matoušková-Hlubučková jsou shodně 3.-4. Na Velké ceně Spojů vítězí Honza s Danou v mixu, a Dana s Petrou Hlubučkovou v deblu, což dobový novinový článek glosuje slovy: „Mládí se výrazně prosadilo.“

V dubnu přichází čas na přebory. Ten krajský přinese výhru deblu Kubiš-Parkán ve finále nad Jurkou a Gregorem a Jirkovi Parkánovi v mixu. Na přeboru ČSR všichni svorně končí ve čtvrtfinále, jen mix Honzy a Dany je třetí. Ovšem na mistrovství ČSSR už se daří lépe: Diana Stádníková získává bronzovou medaili v singlu (v semifinále podlehla pozdější mistryni Adéle Šimůrkové), Pavel Kubiš a Jirka Parkán jsou v deblu také třetí a Honza Jurka s Danou Matouškovou doplňuje bronzovou sklizeň medailí z mixu.

Sezónu uzavírá květnové GP v Plzni, kde Honza s Radkem vítězí v deblu, Verča je druhá v singlu, Honza s Danou druzí v mixu a Dana, Diana a debl Pavel-Jirka třetí.