Nejstarším dochovaným písemným dokumentem o aktivitách badmintonového oddílu TJ ČKD Kompresory je zápis z výroční členské schůze, která proběhla 27. 1. 1971 v tělocvičně na Proseku. Jde o formalitami svázaný dokument, jenž ovšem ukazuje, že od založení v roce 1968 ušel oddíl rychle velký kus cesty. Družstvo dospělých postoupilo hned v sezóně 1968/69 do přeboru Prahy I, o sezónu později obsadilo čtvrté místo ze šesti zúčastněných a do sezóny 1970/71 přihlásil oddíl dokonce dva týmy, ČKD Kompresory A a B. Ani jednotlivci si nevedli špatně: v pražském žebříčku za sezónu 1969/70 byl P. Šoch na 5. místě a M. Mohrmann na 6. místě, první, kdo se podíval na turnaj republikové úrovně, byla pak dorostenka M. Gomolová díky 2. místu na krajském kvalifikačním turnaji.

Členská základna čítala na začátku roku 1971 pouze 18 členů, což bylo dáno tréninkovými podmínkami. Co je však důležité: tréninková morálka je dobrá, hráči se zúčastňují pravidelně a početně tréninků. Těch je více v letních měsících a poté zase od března, kdy tělocvičnu opustí zástupci venkovních sportů. Nedostatek tréninkových hodin v zimě doprovází ještě krize materiální: na trhu nejsou běžně k dostání ani rakety, ani míčky, a jejich shánění je značně svízelné. Předseda oddílu, ing. Petr Šoch, však může být do budoucna optimistou: oddíl získal své pevné místo v prosecké jednotě, prostřednictvím jeho osoby ve funkci místopředsedy Pražského badmintonového svazu také ve svazových orgánech, jeho členové se školí na trenéry a rozhodčí.

Do dalších sezón plánuje šestnáctičlenná schůze (z níž následně vzejde pětičlenný výbor ve složení Šoch, Oblomský, Kavalíř, Jurka, Šimáčková) založení družstva dorostu, pokus o postup do II. celostátní ligy (družstvo A), respektive pražského přeboru I (družstvo B) a také pořádání turnajů v jarním termínu.

Budoucí sláva badmintonu pod značkou TJ ČKD Kompresory a zeleného odznaku se zubatým kolečkem se rodí ve skromných podmínkách, ale jde o dobu plnou entusiasmu a velkých plánů, sportovního i funkcionářského úsilí, které budoucnost zhodnotila krásnými výsledky…