Exkurzi do oddílových kronik začínáme u nejstarší dochované. Pochází z roku 1980 a dnes vám nabídneme několik fotografií, které ji zdobí. Pocházejí z období leden-červen 1980 a ukazují některé hráčské i trenérské legendy. Rok 1980 (respektive závěr sezóny 79/80) je dobou, kdy družstvo ČKD Kompresory působí v krajském přeboru a usiluje o postup do národní ligy. Předsedou oddílu je již Jan Jurka, jako trenéři pracují Jan Boháč a Miroslav Páv. A družstvo dospělých má následující složení: Jan Boháč, Miroslav Filler, Martin Malina, Jiří Parkán, Jan Řasa (studuje v Ostravě), Naďa Cimburková, Miluška Bilčíková, Veronika Vlčková (autorka zápisů do kroniky), v týmu Loko Kladno hostuje zřejmě nejlepší hráčka Ivana Beranová.


Úvodní fotografie kroniky – poznáte, kdo je zobrazen?


Oficiální zápis ze schůze oddílu, kde se vyjmenovávají cíle a dosažené úspěchy.


ČKD pořádalo turnaj ke 35. výročí osvobození pro dorostence. Domácím se dařilo – finále dvouhry proti sobě svedlo vítězného Klimeše a poraženého Vítka, mezi děvčaty byla druhá v singlu Stoklasová a třetí Koryčanová. Foto zobrazuje pana Boháče a jeho mladé svěřence.


Novinový článek o federálním mistrovství. Z Kompresorů se nejvíce dařilo Beranové, která skončila třetí v deblu.


Kapitola věnovaná přestupům. Do Meteoru byla prodána Naďa Cimburková, oddíl za ni obdržel deset tub míčů Silvero a deset tub míčů Pioneer. Naopak do oddílu přišlo hned několik nových hráčů, mezi nimi například hrající legenda Jirka Mrázek ze Spojů a hned čtveřice hráčů z Motorletu: Brada, Květenský, Srbková a Machková.


Již tehdy jeden ze základních stavebních kamenů družstva – Jirka Parkán.


Barvitě popsaná brigáda v nové hale, které se zúčastnilo několik členů oddílu a vyměřovali a lajnovali kurty. Práci zahájili ve 14:00 první nadšenci Boháč, Jungmann a Vlčková, asi v 15:30 se k nim přidal předseda oddílu Jurka. Později se dostavili další pracanti Parkán, Klimeš a Rypáček, kteří se chopili vytírání, zatímco byl lepen a rozměřován další kurt. Během této doby dorazili ještě Filler, Mrázek, Vávra, Kudera, Rebrová, Beranová, Hamza a dvě pseudoposily Stoklasová a Poláková, jež byly obratem raději odeslány domů. Práce skončily ve 21:00, kdy byly hotovy všechny čtyři kurty…


Dobovým fotografům se podařilo zachytit i pořádně akční momentky, tady je v akci Honza Brada.


Manželka předsedy oddílu, Jana Jurková.


Momentka z kvalifikace družstev pro přebor ČSR, kde se nám nedařilo – podlehli jsme Plzni 2:6, Meteoru A 1:7 a porazili pouze Budějovice, zato však 8:0.


Prý oblíbený úder – „smečokraťas“ křížem…


Občas se podařilo zachytit na fotografii i míč, jako třeba právě teď.


Rodina Jurkova už může hodnotit nevydařený průběh baráže.


Tento krásný dobový materiál je v kronice vlepený s poznámkou: rozložit, to je totiž obrovský PLAKÁT, ale nikdo z našich tam není vůbec vidět.


Tady je při singlu zachycen Jirka Mrázek.


A v hlubokém výpadu hráčská i trenérská legenda Jan Boháč.


Skutečný historický okamžik: ČKD Kompresory otevírají novou tělocvičnu (ano, to je ta, kterou známe dnes…)


Kronikářka nezapomene pogratulovat ani úspěšným maturantům roku 1980, mezi nimiž je Petr Gric, Ivana Beranová a Hanka Červenková.


A tohle je Honza Řasa, úspěšný hráč a později trenér mládeže, zachycený v typickém zamyšleném výrazu.


Jedna sezóna právě skončila, ale do té nadcházející přejeme dospělým, dorostencům i žákům co nejvíce štěstí…