Ve dnech 17.-19. března hostily polské Suwalki turnaj evropského okruhu do 17 let. Zúčastnila se též skupina proseckých hráčů – Amélie Maixnerová, Filip Titěra, Kryštof Coufal, Lukáš Thor a Petr Bříza, a to jako součást větší výpravy vedené trenéry Markétou Osičkovou a Tomášem Krajčou; do turnaje dále zasáhli také Erika Osičková, Eliška Mikešová, Marek Čepela a Kryštof Klíma, do mládežnického turnaje U15 pak Lucka Bednářová.

Výsledky: tournamentsoftware

Dlouhatánská cesta přes celé Polsko a zejména její závěr přinesly vtipné zážitky, z našich řidičů se stali „piráti silnic“ a taky se pokoušeli projet komunikace, které by se daly označit spíše jako rozbombardovaná pěšina. Vše jsme ale zvládli a mohli se soustředit na hru v krásně připravené Suwalki Areně. Poláci turnaje prostě umí – i tentokrát vedle pěkné haly nabídli luxus „navíc“ – například v podobě umpirových a čárových rozhodčích na celý průběh.

Na medaili nikdo z týmu nedosáhl, jednotlivé výkony ale byly kvalitní, někdy také poučné. V mixu došel nejdále Lukáš s Erikou do třetího kola, Petr s „vypůjčenou“ spoluhráčkou Pintšuk z Estonska uhrál kolo a sebrali set i nasazeným dvojkám z Ukrajiny. Petr si celkově vedl zdárně, když se dostal do sobotního programu v mixu, singlu i deblu. V druhém kole dvouhry ho zastavil hezky technicky hrající Domas Paksys z Litvy. Při boji sám se sebou jedno kolo uhrál i Kryštof, Lukášovi bohužel vystavil jasný stop domácí Bartosz Punko.

Ami se jako nasazená prosadila přes Mukiele a Goldiánovou, pak svedla hezký, ale bohužel přece jen neúspěšný duel s Ionou Muir ze Skotska. V deblu po boku Eriky pak nestačily na účastnice ME U15 Bartolomiejczuk-Makowska.

Mezi kluky Petr s Petrem Martinem uhrál kolo a pak si užili zápas proti silné dvojici Hardi-Morin. Kryštof s Filipem již poněkolikáté narazili na velké favority, nasazené dvojky Morawskiho a Podkowinskiho. Poláci ale zápas trochu podcenili a kluci po velmi kvalitní hře získali první set. Překvapení se nekonalo, další dva si Poláci pohlídali, i tak jde ale o hezký výkon.

Všichni zúčastnění hráči využili dlouhou cestu domů k tomu, aby si ještě jednou prohlédli úseky svých zápasů, zapsali si zpětnou vazbu a uvažovali, jak se posunout dál a co zlepšovat ve svém tréninku. Už zanedlouho čekají další turnaje, takže bude spousta příležitostí se předvést 😉

Díky za organizaci patří všem zúčastněným, Markétě, Zdeňkovi Coufalovi a Petru Strejčkovi za zapůjčení velkého auta.