Rivalita mezi konkurenčními oddíly byla v badmintonu vždy a kontroverzní osoba pana Boháče byla zárukou, že kolem Kompresorů budou létat jiskry. Zvláště když pomalu ale jistě začínal náš oddíl šlapat na paty slavnějším pražským klubům. Kronika popisuje, jakého „přivítání“ jsme se dočkali 13. a 14. září 1980 na Spojích, kde se – poněkud zmateně – konal zároveň jak národní žebříčkový turnaj dospělých (tedy něco jako dnešní české GPA, tehdy se ovšem postupovalo ještě na takzvané CŽT, tedy turnaje celostátní, československé), tak i turnaj, který dnes neodmyslitelně patří k začátku sezóny: Memoriál Konstantina Holobradého. Honza Boháč byl pronásledován na všech frontách, z dnešního pohledu působí směšně zejména problém s pruhovanými kraťasy, přesto se mohl spolu s dalšími hráči radovat z úspěchu v podobě řady postupů a pěkných umístění.

Následuje autentický zápis z kroniky:

TJ Spoje tentokráte svou drzost přehnaly. Všechno začalo tím, že si tento oddíl v termínu NŽT „přiuspořádal“ Memoriál Konstantina Holobradého, který by si byl jistě zasloužil turnaj ve vlastním termínu. Pokračování bylo při losování, kdy byl Honza Boháč vytlačen ze dveří kanceláře panem Hlubučkem s odůvodněním, že že účast zástupců oddílu na losování není podmínkou.

A další kapkou oleje do ohně bylo napadení Honzy Boháče skrze jeho proužkované šortky. Když totiž Petr Lacina viděl, že hráč Spojů Janda si prohrává s Honzou postup na CŽT, zakázal Honzovi hrát, dokud nesežene bílé šortky. A přitom kam oko dohlédlo, měli ostatní hráči barevně zdobená trička, hráčky téměř zásadně jinobarevné trenýrky.

A vrchol nastal, když bylo oznámeno, že na NŽT nejsou povinné debly a mixy a kdo se sice nepřihlásil na singla do Memoriálu, ale normálně na nějakou čtyřhru (v domnění, že jde o NŽT), automaticky se stává účastníkem Memoriálu též a musí zaplatit dalších 30 KČs startovného! Oznámení bylo učiněno až po uzavření přihlášek na debly.

Nakonec díky nastalé dezorganizaci v řízení obou soutěží se NŽT dohrál pouze do toho kola, odkud se již postupuje na ČZT. I tak jsme slavili obrovský úspěch, neboŤ Boháč, Beranová, Bilčíková a Červenková, která s přehledem „vymlaskla“ Karwaczykovou a pak porazila Strolenou, postoupili na CŽT! Navíc to vypadá, že na NŽT se udrželi ještě Malina a Vlčková. To znamená, že šest našich hráčů se prosadilo na národním žebříčku. Jen Hanka Červenková musí znovu na kraj, protože je ještě neklasifikovaná.

Takže přes nepřízeň ne Osudu, ale Spojů, jsme udělali aspoň malinkatou dírčičku do světa a jsme především zvědavi, jak vysoko se na CŽT vyšplhá známá šplhounka Beranová I.