Nositeli úspěchu jsou v sezóně 1986/87 především sestry Lacinovy, které k nám spolu s otcem přešly z konkurenčních Spojů. „Lacinky“ pravidelně postupují na celostátní turnaje a vozí z nich medailová umístění, a to jak ve starším dorostu (kde se to bere víceméně jako samozřejmost), tak i v dospělých. Už v září na Memoriálu Holobradého získá Jitka Lacinová druhé místo v singlu. V říjnu se na Spojích koná mezinárodní mistrovství ČSSR, Eva Lacinová je jediná z našich, která se dostane alespoň do druhého kola. Pětice našich hráčů Jurka, Gregor, Lacinová 2x a Matoušková je členem reprezentace, která na mezinárodním turnaji juniorů v Chropyni rozdrtí tým NDR 8:3. V rámci družby pak junioři cestují i do NDR (z našich už „jen“ Honza Jurka a sestry Lacinovy), kde skončí na třetím místě. Na Mistrovství ČSSR dospělých se Jitka Lacinová dostane až do finále, kde ovšem prohraje ve dvou setech s Balcarovou z Meteoru. Porážku jí ale vrátí v deblu, když sestry Lacinovy přehrají pár Balcarová, Šimůrková 2:1 na sety a stanou se tak mistryněmi ČSSR pro rok 1987.

V národní lize tentokrát družstvo ČKD Kompresory A nemá konkurenci, rozdává „kanáry“ a jednoznačné porážky a zaslouženě si vybojuje postup do nejvyšší soutěže.






Souběžně přicházejí úspěchy v žákovské a dorostenecké kategorii. V dorostencích je zajišťuje dvojice Jan Jurka, Radek Gregor a z dívek Dana Matoušková, jinak spoléháme ale zejména na dívky (a dokonce se v kronice objevují stestky, že je chlapců málo – družstvo žáků proto nemůže zopakovat vítězné tažení z loňska): na všech fotkách široce se usmívající Veronika Vopálenská, Diana Stádníková, Michaela Bencová, Iva Nováčková. Hned na prvním národním turnaji v Českém Krumlově proti sobě Diana a Verča hrají finále, úspěšnější je tentokrát Diana (o pár týdnů později v Plzni dojde na totéž finále a Verča jí porážku oplatí, v Hradci Králové pro změnu zase vyhraje Diana a Verča skončí třetí). Na prvním národním turnaji dorostu vyhrajeme všechny disciplíny kromě dvouhry dívek – tam je Dana „až“ třetí. V družstvech naši nenechávají nikoho na pochybách, že jsou nejlepší, porazí dvakrát i Spoje a vyhrají krajský přebor.

Z dorosteneckého přeboru ČSR si odvážíme sedm medailí zásluhou Lacinových, Jurky a Matouškové, z žákovského přeboru ČSR „jen“ pět – Diana se stane mistryní ve dvouhře před Verčou, spolu jsou druhé v deblu. Na trochu prestižnější úrovni přeboru ČSSR v dorostu získáme opět sedm cenných kovů, přebornicemi ČSSR jsou Jitka Lacinová ve dvouhře, v mixu s Vrkoslavem a v deblu se sestrou Evou. Honza Jurka skončí druhý v singlu i v deblu s Radkem Gregorem, Dana Matoušková je v deblu s Hlubučkovou také stříbrná.

Sezónu uzavírá mezinárodní juniorský turnaj přátelství v Českém Krumlově, a Diana pořád nemá dost vítězení: vyhraje kategorii jednotlivců (Verča je třetí) a s reprezentačním výběrem ČSR „A“ i soutěž družstev.

A abychom vypíchli i některé detaily mimo tehdejší hlavní zájem kronikářky (i když o co jiného než o medaile se zajímat, zvlášť když jich bylo TOLIK…), připomeňme, že se v seznamu členů na přelomu let 1986 a 1987 poprvé objevují některé pozdější opory družstva a v některých případech stále aktivní hráči: členem B-družstva dorostu je Vratislav Vostřák, v B-týmu starších žáků hraje Jan Filz, mezi mladšími žáky najdeme Filipa Stádníka, Michala Svobodu či třeba Ditu Feiferovou…