Od obnovené premiéry v nejvyšší domácí soutěži jsme neměli velká očekávání. Podařilo se však nečekané: tým ČKD Kompresory dokázal hned v prvním kole porazit mnohonásobné mistry a přední tým soutěže Spoje Praha. I díky tomuto vítězství se družstvo dostalo do horní skupiny a vybojovalo bronzové medaile. A-tým nastupoval ve složení Petr Lacina, Jiří Parkán, Jan Boháč, Jan Jurka ml., Radek Gregor, Štěpán Králík, Jandík, Lacinová Jitka, Lacinová Eva (takový je zápis v kronice, do zápasů hraných na 11 utkání musely ovšem nastupovat tři ženy, a tak v lize pravděpodobně vypomáhaly hráčky z B: Tamara Vlčková, Dana Matoušková nebo Andrea Fibírová).

Dospělí zúročili náročnou letní přípravu v Loučovicích pod vedením pana Boháče a Milady Nováčkové. Hned od začátku sezóny sbírali úspěchy v individuálních turnajích a dařilo se celému družstvu. Pojďme si památné výsledky projít telegraficky:






Memoriál Holobradého – Dana Matoušková 4. v singlu a 3. v mixu. Velká cena Brna: Jitka Lacinová 1. v singlu, Eva Lacinová 3., Dana 4., sestry Lacinovy 1. v deblu.

1. NKT v Liberci: Diana Stádníková 2. v singlu, Dana 3., společně v deblu 2. K tomu smutná poznámka: Stádníková je hráčka dorostu, která si postup na tento turnaj zajistila 2. místem na nároďáku dorostu, ač jí ještě není 15 let. Start na tomto turnaji jí zajistil trenér juniorské reprezentace, pod pomínkou, že se hned poté nechá postaršit. Postaršení jí však nepotvrdila Ústřední komise badmintonového svazu vzhledem k bezpečnosti a zdraví! A proto, přestože se probojovala až na celostátní turnaj, byl tento nároďák jejím prvním a posledním turnajem dospělých v této sezóně.
(to jen pro ilustraci, aby bylo jasné, jak moc doopravdy byly naše holky dobré ;-))

Pokračujme dál: Velká cena Chropyně: sestry Lacinovy 1. v deblu, Lacina-Lacinová J. 1. v mixu, Jurka-Gregor 3. v deblu, Jurka-Lacinová E. 3. v mixu. GP v Hradci Králové: Lacinová E. 1. v singlu, s Danou 2. v deblu, Lacina-Parkán 3. v deblu. 1. CKT na Meteoru: sestry Lacinovy vyhrávají, co se dá: Jitka ve finále singlu poráží Evu, společně jsou první v deblu a Jitka vyhrává mix s Mendrekem.

2. NKT v Plzni: Jitka první v singlu, Vlčková-Matoušková 1. v deblu, Honza Jurka s Danou 2. mixu, Honza s Radkem Gregorem 3. v deblu. 2. CKT na Spojích: sestry Lacinovy opět hrají finále, tentokrát překvapivě vítězí Jitka, což dokumentuje i kronika: „Lacinová Eva překvapivě vyhrála nad svou sestrou a také v mixu ukázala, co umí. D. Matoušková se nezúčastnila ze zdravotních důvodů (doktoři jí rozháněli slepé střevo).“

Krajský přebor na Meteoru vyhrává Dana v singlu, s Vlčkovou v deblu a ta zase s Boháčem v mixu. Malá zajímavost: Jirka Parkán je prvním náhradníkem na přebor ČSR, Pavel Kubiš – tehdy hráč Meteoru – ovšem nejede, a tak se Jirka může zúčastnit. Přebor ČSR je v režii Jitky Lacinové: vyhrává singl, debl i mix, Eva je druhá, Dana třetí. Jirka Parkán získává bronz z deblu společně s Koukalem.

A zlatá cesta Jitky Lacinové nekončí ani na Mistrovství ČSSR – i tam získává naše nejlepší hráčka tři zlaté medaile za dvouhru, debl s Evou a mix s Mendrekem. K tomu přidávají ještě Honza Jurka s Radkem Gregorem bronz ze čtyřhry, a tak mohou noviny psát: „Dominantní osobností celého turnaje byla Jitka Lacinová z ČKD Kompresory, která vyhrála opravdu co se dalo.“ – ovšem zároveň už víří vody přestupových spekulací.

Co jsou ale soutěže jednotlivců proti družstvům? A tak připomeňme výsledky dospělých týmů. B-družstvo vyhrálo krajský přebor, když tým ve složení Mrázek, Mikulka, Brada, Řasa, Vlčková, Matoušková, Fibírová v prvních třech kolech doslova rozdrtil svoje soupeře (Chemie 8:0, Radotín 8:0, Motorlet 8:0, Spoje B 7:1, Sever 8:0, Kladno 8:0, Spoje C 6:2) a mohl si tak v dalších dvou kolech dovolit i pár zaváhání (Kladno 5:3 Spoje C 4:4 Chemie 8:0 Spoje C 3:5 Chemie 7:1 Kladno 4:4). V kvalifikaci o národní ligu podlehli bohužel naši úspěšní béčkaři Ostravě a museli si tak na postup ještě počkat.

A dostáváme se k nejvyšší úrovni družstev. První liga se hrála systémem dvou skupin, z nichž postupovaly první dva týmy do skupiny o titul, další hrály o udržení v soutěži. ČKD Kompresory vstoupily do ligy zcela famózně: výsledky 8:3 s Bohumínem, Brnem a Hradcem Králové, a následně výhrou 6:5 nad Spoji! V kronice se píše: „Vše záviselo na mixu, ve kterém předváděla Jitka Lacinová úplné divy! Vybírala tak neuvěřitelné balóny, že soupeř ztratil všechny síly!“

Ve finálové skupině už se nám tak dobře nedařilo (Meteor 5:6 Spoje 4:7 Liberec 6:5, Meteor 4:7 Spoje 4:7 Liberec 6:5), ale konečné třetí místo bylo stále obrovským úspěchem v nováčkovské sezóně. Mistrem se staly Spoje, druhý byl Meteor, náš tým dokonal pražskou dominanci ligové soutěži.