Bylo řečeno, že se v sezóně 1987/88 dařilo dospělým dorostenci ale překonali veškerá očekávání. Na turnajích krajské úrovně se ti nejlepší ani neohřáli – rovnou hráli národní kvalifikace a celostátní přebory. Veronika Vopálenská a Diana Stádníková vstoupily rázně do nové kategorie, o čemž svědčí jeden ze záznamů: „Veronika a Diana se bily ve finále už v minulé sezóně ve starších žácích a letos, kdy jsou obě v dorostu prvním rokem, se opět srazily ve finále.“ Zárukou úspěchů byli už zkušenější Honza Jurka a Dana Matoušková, a samozřejmě, na celostátních turnajích také ještě Eva Lacinová.

Družstvo dorostu odehrálo krajský přebor ve složení Vít Šeďa, David Klubal, David Plašil, Radek Procházka, Petr Boček, Veronika Vopálenská, Diana Stádníková, Michaela Bencová, Tereza Hampejsová. Vedle výsledků 6:1 a 7:0 s družstvy ZMZ, Severu, Meteoru, Rudého Letova, Kladna, Radotína a Motorletu se příliš nevyjímá porážka 3:4 se Spoji. I z druhého místa se ale postupovalo na národní přebor – a tam se teprve ukázalo, zač je toho kompresor ;-).

Dorostenecký přebor ČSR se hrál u nás na Kompresorech v nové hale. V plné sestavě Honza Jurka, Radek Gregor, Vítek Šeďa, Eva Lacinová, Dana Matoušková, Diana Stádníková jsme nepoznali přemožitele – ve skupině dali kanára Lanškrounu a Chemičce Ústí n. L., Český Krumlov jsme porazili 6:1. A ve finále jsme rozdrtili tradičního soupeře, Spoje, 6:1, když jediný bod ztratili Vítek s Dianou v mixu.






Na přebor ČSSR jsme jeli bez Dany, která onemocněla, a k tomu Eva Lacinová dostala distanc od trenéra (chodila hrát jinam, aniž by to oznámila). A tak jsme hráli v následující sestavě: Honza, Radek, Vítek, David Kl., Diana a Verča Vopálenská. Přestože nám chyběly dvě nejlepší hráčky, zvítězili jsme – porazili jsme Družstevník Klienovec (SSR) 5:0, Český Krumlov také 5:0 a ve finále Spoje 3:2.

Na individuálním dorosteneckém přeboru ovšem Eva ani Dana nechyběly, a tak se urodilo velké množství medailí. Přeborníky ČSSR se stala Eva Lacinová v singlu (ve finále porazila Danu), společně s Danou Matouškovou v deblu a s Douchou z Č. Krumlova i v mixu, kde ve finále porazili Danu a Honzu Jurku. Honza hrál finále všech disciplín, v singlu podlehl Kulhavému a skončil druhý, v deblu s Radkem Gregorem ale přemožitele nenašli. Ještě dodejme, že na medaili dosáhla i Diana, která byla třetí v deblu s Wallischovou (Č. Krumlov).