Do Loučovic se jezdilo pravidelně, srpnové soustředění roku 1990 je ale v kronice pečlivě zdokumentováno, a tak si pojďme přečíst, jak se naši dorostenci a dospělí připravovali na sezónu, v níž chtěli napravit předchozí nezdar a postoupit zpět do celostátní ligy. Soustředění výjimečně nevedl pan Boháč, ale Pavel Kubiš. Kronika o něm říká toto:

Tentokrát to bylo výjimečné soustředění, neboť s námi nejede pan Boháč. Dočasným trenérem byl jmenován Pavel Kubiš. Coby trenérka pojede samozřejmě i Milada, nepostradatelná to osoba pro nejmladší část naší výpravy.






25. 8. – 1. den našeho slavného soustředění. Cestu vlakem absolvovali kromě malých dětí s Miladou také Radek Gregor, Míša Bencová, Iva Nováčková a Dita Feiferová. Tito se postarali o dobrodružství hned tento první den. Během cesty totiž na naléhání Ivy s Ditou přestoupili do jídelního vozu a vůbec nepostřehli, že vagóny s ostatními byly odpojeny. Byli velmi překvapeni, když se ocitli v Českých Velenicích na hraničním přechodu s Rakouskem. Dík Radkovi se do Loučovic dostali velmi rychle stopem a to jen s minutovým zpožděním za vlakem, který přivezl ostatní. Vše tedy dopadlo dobře. Jen Milada se zlobila, neboť táhla Radkovu těžkou tašku a ani holky jí nemohly pomoci s taškami dětí, jak to bylo původně plánováno. Další haló tohoto dne způsobil pan Sobotka, kterého jsme nenašli v ubytovně (byl nakupovat v Rakousku). Museli jsme na něho tedy čekat. Mezitím dorazil Mrázek s Parkánem a Matouškovou. Pan trenér – Pavel Kubiš – dorazil ještě téhož večera, také stopem.

26. 8. – Dnes se nedělo nic mimořádného. Dopoledne i odpoledne jsme prodělali kvalitní trénink a všichni jsme spokojeni a příjemně unaveni padli večer do peřin.

27. 8. – Dnešní den probíhal jako předešlý, jen s tím rozdílem, že večer jsme trávili společně v letním kině na Lipně a bavili se u filmu Honba za diamantem.

28. 8. – Dnes byl výjimečný, ale o to zajímavější a lákavější program. Dopolední trénink byl zkrácen na jednu hodinu a pak se šlo na Lipno čerpat na slunci a ve vodě nové síly. Většina z nás jsme si vypůjčili lodičku nebo šlapadlo a vyrazili jsme k ostrůvku. Tam jsme na písečné pláži hráli na babu a ve vodě jsme pořádali souboje. Když jsme se vrátili, přidali jsme se k nějaké skupině Němců a hráli jsme s nimi volejbal. Dokonale naladění, odpočatí od badmintonu, a unavení ze sluníčka a vody jsme se vraceli. Večer jsme se ještě zúčastnili tréninku.





29. 8. – Dnešní den jsme trávili opět převážně na Lipně. Ráno a večer jsme trénovali a mezi tím využívali krásného počasí. Opět jsme se slunili, dováděli na vodě i na souši. Vyvrcholením dnešního krásného dne bylo opět kino (Božská těla) a posléze táborák, který byl takovým „zkušebním“ pro příští večer.

30. 8. – Dnes jsme pořádali turnaj každý s každým. Výsledky: první Radek Gregor, druhý Jiří Parkán, třetí Pavel Kubiš a dále o sto šest bojovali Dita Feiferová, Iva Nováčková, Gabriela Filzová, Michaela Bencová, Dana Matoušková, Diana Stádníková a Vráťa Vostřák. Večer byli všichni odměněni prima táborákem s buřtama, pivem a vínem. Spát se šlo až kolem 3 hodiny ranní, tedy ti poslední vytrvalci: Jirka M., Jirka P., Dana M., Míša B. a Diana S.

31. 8. – Postupně jsme všichni opouštěli místo činu, místo letošního krásného soustředění. Krásného po stránce sportovní, rekreační i společenské.

Když jsme přiblížili zahájení sezóny, věnujme pár slov i jejímu zakončení. Náš oddíl se dává nebývale společensky „dokupy“ a tak je na konci uspořádáno posezení v bufetu na Kompresorech, nazvané prostě a nijak krypticky Velká chlastací akce. V kronice zájemci naleznou autentické zápisky v různém stavu opojení, a také pěkné fotografie…